Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nyugis élet kajafaragással

Nyugis élet kajafaragással

2017. április 03. - Darqo

gaku01.jpg

Sokan mosolyognak azon a gondolaton, hogy az étkezést lehet művészi szinten is űzni, és hogy ennek jótékony hatása van a lelkünkre, de szerencsére nem csak az éttermekben, főzőműsorokban, hanem az átlagos emberek életében és hétköznapjaiban is egyre nagyobb szerepet kap az alapanyagok minősége, feldolgozása, ízesítése és az elkészített ételek szemkápráztató tálalása, lehetőleg minél különlegesebb étkészletek, evőeszközök és dekorációk kombinálásával.

Jó, ha a mikróban melegített műkaja mellett a slow life oltárán is áldozunk néhanapján azzal, hogy odafigyelünk az apró részletekre, megadjuk a módját annak, hogy minden érzékszervünket finomságokkal kényeztessük, és szépen, komótosan, nyugodtan dolgozunk. Egészen másképpen fogjuk elfogyasztani az ilyen ételeket...

Nem azt mondom, hogy tanuljuk ki például a Mukimono-t, a különböző gyümölcsök és zöldségek művészi igényű átalakításának aprólékos és nehéz, 16. században elterjedt hagyományos japán technikáját, de azért próbálkozhatunk vele! Hátha sikerül a készítés közben teljesen kiereszteni a fáradt gőzt és olyan gyönyörűségekkel elkápráztatni a családunkat, mint amiket például a mai poszt főszereplőjének választott food designer, Gaku is készít.

gaku02.jpg

gaku03.jpg

gaku04.jpg

gaku05.jpg

gaku06.jpg

gaku07.jpg

gaku08.jpg

gaku09.jpg

gaku10.jpg

gaku11.jpg

gaku12.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4812353733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása