Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Térhatású tányértájképek

Térhatású tányértájképek

2014. október 13. - Darqo

Caroline landscape01.jpg

Szeretem, amikor a szokványos használati tárgyaknak új értelmet adnak a művészek, designerek. Ilyenkor az sem baj, ha az adott tárgy új funkciója „csak” arra szolgál, hogy gyönyörködtessen, hiszen emellett legalább az újrahasznosítás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Caroline Slotte finn művésznő például egészen bonyolult formát választott tájképeinek elkészítéséhez. A Helsinkiben élő és alkotó szobrász a folyamatban lévő Landscape Multiple című sorozatban különböző méretű antik porcelántányérok központi motívumait faragja és csiszolja úgy, hogy a piramis-szerűen egymásra épített tányérok egy komplex tájképet tárjanak a néző szeme elé (sőt néha előfordul az is, hogy saját maga talál ki mintákat az egyszerű, fehér tányértornyokhoz).

A művésznőről egyébként korábban írtunk már. A „One-to-one” című sorozatában a fa kapja a főszerepet, amelyből különböző kilapított és valósághű szemétszobrokat farigcsál.

Caroline landscape02.jpg

Caroline landscape03.jpg

Caroline landscape04.jpg

Caroline landscape05.jpg

Caroline landscape06.jpg

Caroline landscape07.jpg

Caroline landscape08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr406763809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása