Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Analóg fotókiállítás a Kogartban + JÁTÉK

Analóg fotókiállítás a Kogartban + JÁTÉK

2013. május 17. - Darqo

Analóg01_resize.jpg

Egy meglehetősen izgalmasnak tűnő fotókiállítást szeretnénk ma a figyelmetekbe ajánlani, amely az Andrássy úti Kogart Házban került megrendezésre. A május 9. – július 7. között látogatható Analóg fotókiállításon kiváló magyar fotográfusok dokumentarista, avantgárd és más irányzatú művészfotóin keresztül ismerkedhettek meg a 20. század második felének sajátos és egyedi látásmódjával. Az 1950 – 1998 közötti időszakról, közel 50 évről 21 magyar fotós mintegy 160 ikonikus, és kevéssé ismert alkotása próbál egyfajta reprezentatív metszetet adni, valamint betekintést engedni a 20. század magyarországi fotóművészetébe. Van egy jó hírünk is, 2 darab páros jegyet szeretnénk kisorsolni egy gyors és egyszerű játék keretén belül a Manzárd olvasói közül az Analóg fotókiállításra, de erről bővebben a poszt végén olvashattok.

 

A nagyszabású fotókiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Körmendi – Csák Fotográfiai Gyűjtemény közös szervezésében valósult meg. A 21 magyar fotóstól származó 540 darabos analóg fotógyűjtemény 2012. évben jött létre, ebből került kiválogatásra a mostani fotókiállítás anyaga. A Kogart Ház két szintjét magában foglaló tárlat lehetőséget nyújt az érdeklődők számára, hogy a műveken kívül behatóan tanulmányozhassák a művészek pályáját, széleskörű információt kapjanak a kiállított műtárgyak hátteréről, az alkotói folyamat egészéről. Ebben nyújt még bővebb segítséget a kiállítás katalógusaként, a gyűjtemény egészét bemutató angol és magyar nyelvű, műelemzésekkel gazdagon illusztrált, 420 oldal terjedelemben megjelenő album is.

 

A kiállításon szereplő és a kiadványban megjelenített fotográfiai anyag kiválasztása Kincses Károly fotómuzeológus, a Magyar Fotográfiai Múzeum volt igazgatója közreműködésével és szakmai irányításával történt.

 

A 21 magyar fotográfus: Balla Demeter, Bánkuti András, Benkő Imre, Féner Tamás, Friedmann Endre, Gulyás Miklós, Hajdú József, Haris László, Hemző Károly, Horváth M. Judit, Horváth Péter, Jokesz Antal, Kerekes Gábor, Kornis Péter, Stalter György, Szebeni András, Szilágyi Lenke, Tímár Péter, Török László, Urbán Tamás, Vékás Magdolna

 


 

És akkor a játék: Azok között, akik a poszt kikerülésétől számítva május 20-án (hétfő) éjfélig elküldik a helyes megfejtést az alábbi kérdésre a manzard.cafe@gmail.com címre, 2 darab páros belépőt sorsolunk ki az Analóg fotókiállításra. A levél tárgyának ezt írjátok: "Kogart"

 

  • Melyik évben jött létre a Körmendi – Csák Fotográfiai Gyűjtemény?

 

A nyerteseket másnap délelőtt sorsoljuk és hirdetjük ki Facebookos üzenőfalunkon. A játékosok adatait harmadik fél számára nem adjuk ki, nem használjuk fel, a játék végeztével töröljük!

 


 

Analóg02_resize.jpg

Fotó: Bánkuti András (1983)

Analóg03_resize.jpg

Fotó: Benkő Imre (2000)

Analóg04_resize.jpg

Fotó: Gulyás Miklós (1997)

Analóg05_resize.jpg

Fotó: Haris László (1971)

Analóg06_resize.jpg

Fotó: Horváth Péter (1980)

Analóg07_resize.jpg

Fotó: Stalter György (1982)

Analóg08_resize.jpg

Fotó: Szilágyi Lenke (1982)

Analóg09_resize.jpg

Fotó: Török László (1983)

Analóg10_resize.jpg

Fotó: Friedmann Ernő (1961)

Analóg11_resize.jpg

Fotó: Vékás Magdolna (1998)

Analóg12_resize.jpg

Fotó: Jokesz Antal (1978)

Analóg13_resize.jpg

Fotó: Urbán Tamás (1989/90)

Analóg14_resize.jpg

Fotó: Jokesz Antal (1981/82)

Analóg15_resize.JPG

Fotó: Hemző Károly (1975)

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr115285122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása