Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nem csak szép, okos is – Az új Samsung hűtő (X)

Nem csak szép, okos is – Az új Samsung hűtő (X)

2013. február 18. - Darqo

Samsung01_resize.jpg

Az utóbbi (elég hosszú) időben a konyha témakörét általában csak a gasztronómiai élményekkel kapcsolatban érintettük, ezen belül is különböző művészek alkotásain keresztül hívogattuk be ebbe az amúgy igencsak központi helyiségbe az olvasókat. Nem azért, mert nem találkoztunk innovatív ötletekkel a berendezéseket vagy az ide tartozó kütyüket illetően, hanem azért, mert ezek túlnyomó többsége mindig csak a koncepció szintjén mozgott...a mézesmadzagot pedig senki nem szereti, nem igaz?! Most egy kicsit visszatérünk a kezdetekhez, mert a közelmúltban egy olyan sajtóanyag érkezett a postaládánkba, ami egy megvalósult dologról szól, ráadásul átolvasása után úgy éreztük, hogy talán mások érdeklődését is felkeltheti.

 

Ahogy az előzőekben is írtam, a konyha bizony központi szerepet tölt be az életünkben, gondoljunk csak bele, a házibulik alkalmával gyakran mindenki a konyhában tobzódik egy idő után. És vajon mi az, ami ide vonzza az embereket? Nos, természetesen a kaják és a piák. Ezért talán elmondható az is, hogy a konyhák (jobb esetben) csendesen meghúzódó főszereplője a hűtő, nem csak bulikon, hanem a hétköznapok szintjén is. Gondoljunk csak bele, a fényevőkön kívül mindenki vásárol élelmiszert, manapság pedig a nagybevásárlások alkalmával több napra, akár hétre előre is be szoktuk tárazni a hozzávalókat (vagy szerencsésebbje a szülőktől hozott, ám lefagyasztandó házi finomságokat), ezt pedig igen jó egy igen jó hűtőben megtenni!

 

A Samsung állítólag ilyet tervezett, csak nekünk, csak most. Olyat, amelynek kapacitását, belső tereit maximálisan kihasználhatjuk az élelmiszerek tárolására és frissen tartására. Amely nem csak csillivilli, hanem olyan exkluzív tulajdonságokkal is rendelkezi, amelyek nagy segítséget nyújtanak a tudatos háztartás vezetésében.

Samsung02.png

Hogy mit is jelent a tudatosság ebben az esetben? Antal Emese dietetikus, szociológus szerint: „Legyen szó zöldségekről, gyümölcsökről, sajtokról vagy húsokról, a hűtést igénylő élelmiszereket sokszor egyszerűen csak bedobáljuk a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba a bevásárlásból hazatérve, anélkül hogy rendszereznénk őket. A nem megfelelően tárolt ételek azonban gyorsabban elveszíthetik íz- és tápanyagaikat, csupán azért, mert rossz helyre raktuk őket. Pedig némi tervezéssel, okos vásárlással, egészséges ételkészítéssel és a helyes élelmiszertárolással a mai rohanó világunkban is megvalósítható a tudatos táplálkozás és háztartásvezetés”.

Samsung03_resize.jpg

Nos, a piacon kapható többi modellel szemben a Samsung új alulfagyasztós hűtőszekrényének minden részletét a maximális helykihasználás és a hosszabb frissentartás szellemében tervezték. Például:

 

  • a Samsung új alulfagyasztós hűtőszekrényének kihúzható polca a görgős vasalatnak köszönhetően könnyen mozgatható, így egyszerűen elérhetők a polc hátsó részében tárolt élelmiszerek is. Ez is a minden eddiginél tökéletesebb helykihasználást segíti, hiszen korábban a nehezen elérhető hátsó helyeket nem tudtuk telepakolni, megfelelően kihasználni.

Samsung04_resize.jpg

Samsung05_resize.jpg

  • Az új Samsung alulfagyasztós hűtőszekrényben egy CoolSelect Zone nevű, önálló vezérléssel rendelkező rekesz is helyet kapott, amelynek hőmérséklete mindig a rekeszben található élelmiszer igényeihez igazítható, így olyan mintha két hűtőnk lenne. Két különböző hőmérséklet beállítás közül választhatnak a felhasználók: a felvágottakat és húsokat érdemes 0 fokon tartani a természetes ízek megőrzése érdekében, a gyümölcsök és a zöldségek 3 fokon maradnak a legtovább frissek és ropogósak.

Samsung05-05.jpg

  • A hagyományos mélyhűtő-fiókoktól eltérően a Samsung új hűtői esetén a mélyhűtő fiókok átlátszóak és teljesen kihúzhatók, így egyszerűbbé válik az ételek rendszerezése és kivétele, még a nagy kiszerelések, például egy 3 literes jégkrémes doboz esetén is. A fiókok egyenletes kialakítása garantálja az optimális helykihasználást, ráadásul még akkor is kihúzható, ha a hűtőszekrény ajtaja csak 90 fokos szögben van nyitva.

Samsung06_resize.jpg

  • A kivehető kosárban kényelmesen elhelyezhetők, majd főzés során egyben kivehetők például a szószok és öntetek.

Samsung07_resize.jpg

  • A hűtőszekrény ajtajának belső oldalán széles és mély, állítható nagyméretű ajtórekeszeket alakítottak ki, hogy a nagy, magas üvegek is könnyen elhelyezhetők legyenek a hűtőszekrényben. Az örökké szomjas családtagok örömére ezek az ajtórekeszek mélyebbek, mint a hagyományos hűtőszekrényekben található polcok. A legnagyobb gyümölcsleves doboz is kényelmesen elfér benne, sőt, akár dupla sorban is tárolhatók a dobozos és üveges italok.

Samsung08_resize.jpg

Gondoljunk csak bele Minden háztartás egyik legnagyobb energiafogyasztója a hűtőszekrény, hiszen nemcsak nagy méretű, de ráadásul a nap 24 órájában be is van kapcsolva. Nem csoda hát, hogy egyre több fogyasztó tartja fontos kérdésnek az energiafogyasztást. Ha a pénztárcánk vastagsága mellett a környezetvédelem is fontos szerepet tölt be az életünkben, érdemes megemlíteni, hogy állítólag az alulfagyasztós hűtők megteremtésével fontos cél volt még a fenntartható és energiatakarékos otthonok megteremtése is.

 

Rengeteg okos ötletet vetettek be a gyártó tervezői, amelyek révén jelentős energiamegtakarítás érhető el. Ilyen például a kompresszorban történt újítás. A Samsung Digital Inverter Kompresszora intelligens vezérlésének köszönhetően ki- és bekapcsolgatás nélkül tartja meg a kívánt hőmérsékletet, ezáltal energiát takarít meg, védi a környezetet is, sőt még a zajszintet is csökkenti. A hűtőszekrény ajtajának gyakori nyitogatása, vagy éppen egy tányér melegebb étel behelyezése esetén ez a kompresszor képes hideg levegővel gyorsan szabályozni a hűtőben lévő hőmérsékletet, hogy csökkentse a felesleges energiafogyasztást. Ennek következtében a húsok, zöldségek és gyümölcsök mindenkoron optimális hőmérsékleten tárolhatók benne, hogy minél tovább frissek maradhassanak.

Samsung09_resize.jpg

Számomra az egyik leggyűlöletesebb hűtőkkel kapcsolatos elfoglaltság a leolvasztás, úgyhogy annál a mondatnál felcsillant a szemem, hogy ezt állítólag kiiktathatjuk az életünkből! A leírás szerint az alulfagyasztós hűtők úgynevezett „No Frost” jegesedésmentes technológiát használnak. Mindez azt jelenti, hogy nem képződik bennük jégréteg, és nincs is többé szükség leolvasztásra. Ennek következtében a bennük tárolt élelmiszerek frissebbek maradnak és nem ragadnak össze. Az ételek igen rövid idő alatt lehűlnek, amivel mintegy 50 százalékos időmegtakarítás érhető el, nem is beszélve az energiamegtakarításról. Mivel nem képződik hőszigetelő jégréteg a hűtőfelületen, így a hűtés is nagyságrendekkel hatékonyabb. Ráadásul, a jég semennyi helyet nem vesz el a hűtő hasznosítható teréből, belsejének teljes tere kihasználható. A No Frost technológia higiénikus és praktikus: nem fagy hozzá a tárolt élelmiszerek csomagolása a hűtő belső falához, és a hűtőbe tett élelmiszerekbe sem potyog bele semmiféle jégdarab.

 

Magyarországon február közepétől lehet kapni az alalulfagyasztós hűtőket, amelyek akár már bruttó 129 ezer forintért is megvásárolhatóak, ami szerintem egészen barátságos ár. Bővebb információt itt találtok: okosotthon.samsung.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr675086656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása