Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Milliárdos a kecó, mégse kéne...

Milliárdos a kecó, mégse kéne...

2010. november 25. - Mocca

Nem volt szokás ez itt eddig és ez után sem áll szándékunkban rossz példákkal előhozakodni, de a The New York Times cikke alapján most bemutatásra kerülő családi ház külcsínben és belbecsben egyaránt mellőz mindent, amire egy jó ízűt csettintve vágnám rá: ez kéne!

Luxemburg központjától egy kilométerre vagyunk, ahol egy csendesebb utca saroktelkén áll ez az 550 négyzetméteres, két szintes családi ház.

A város, lévén az Európai Unió egyik regionális központja, illetve számos hivatal székhelye, meglehetősen sok magasan kvalifikált hivatalnok lakóhelye is egyben. Érdekességként egy statiszitika: az országban élő 40%-a külföldi, viszont arányuk a fővárosban már 66% felett jár és további növekedést mutat. Persze az ingatlanárak és az ingatlanok mérete is folyamatosan igazodnak az igényekhez. Az adatok szerint az itteni átlagos lakásárak a 2008-as 282.507 euróval szemben idén 294.644 euróra, egy kisméretű telken épült 3-4 szobás -tehát tipikus- új családi ház induló ára 650.000 euróra, míg a high-end házak primer árai 1 millió euróra emelkedtek, amit ingatlanpiaci szakértők egyértelműen a válság végeként értékeltek.

Ezek az információk jelen esetben mindössze azért lehetnek érdekesek, mert e poszt főszereplője egészen pontosan 3.900.000 euró. A képeket elnézve felfoghatatlan ez az összeg, és bár van itt belső lift, fedett medence, házi mozi, 150 négyzetméteres pince, mosókonyhával, valamint klimatizált borospincével fűszerezve, egyszóval minden mi szem szájnak ingere, az a furcsa helyzet állt elő, hogyha fizetnének érte, akkor sem kellene!

Ellen/vélemények?

 

via: nytimes

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr172472697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása