Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bradford újrahasznosított játékai

Bradford újrahasznosított játékai

2010. május 14. - Darqo

Már többször leadtuk a voksunkat az újrahasznosítás fontossága mellett, a bemutatott lehetőségekkel ötleteket adva az olvasóknak. Sosem lehet tudni, hogy a home made alkotásokból mikor lesz elismert műalkotás, ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy tesztelje tehetségét. Mindenkinél vannak elfekvőben régen nem használt berendezési tárgyak, kiegészítők vagy éppen gyermekeink porosodó játékai, amiből egészen különleges dolgokat készíthetünk. Így tett Robert Bradford is…

Első körben egészen egyszerűen a gyermekei által megunt, sufniban tárolt játékokból (és egyéb háztartási eszközökből) készített életnagyságú (néha annál nagyobb) szobrokat. Állítása szerint kevésbé szereti a hagyományos szobrászati alapanyagokat, az ennél különlegesebb, kevésbé steril tárgyakat kedveli. Ellentétben a néhány állítással, ő nem egy autodidakta módon tanult művész, aki hirtelen ötlettől vezérelve dob össze néhány szobrot gyermekei számára, Bradford egy londoni születésű és az Egyesült Királyságban, illetve az USA-ban tanult vizuális művész, aki mint sok más művész is, nem a szakmájában alkotott…Pszichoterapeuta volt a foglalkozása.

2002-ben ébredt rá arra, hogy ez így nem mehet tovább és az egyéb lehetőségek megvizsgálása után döntött a magasztos, előélettel rendelkező játékok újrahasznosítása mellett. A csavar a történetben, hogy pont ez nem szerepelt az elsődleges szempontok között, mégis ezáltal válhatott a téma egyik neves képviselőjévé. Alkotásaihoz néhány esetben akár 3.000 alkatrészt is felhasznál és volt, amelyik 12.000 fontért talált gazdára. Nos, sosem lehet tudni, hogy miből gazdagszik meg az ember!

via: The Cool Hunter

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr52002319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása