Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mesébe illő szekrények

Mesébe illő szekrények

2010. március 09. - Darqo

Ahogy a világ egyre jobban gyorsul, ezzel teljes harmóniában az emberek lelkében is sokkal határozottabban jelenik meg az idealizmusra való hajlam (nézzük csak meg a filmiparban jelentkező fantázia-és sci-fi filmek dömpingjét). Az igényeket felmérve a bútorkészítők is egyre furább, mégis szívmelengető darabokat alkotnak. Annak érdekében hogy az ügyfeleik legszofisztikáltabb és legigényesebb elvárásait kielégítettségék, a beltéri berendezés és díszítés szakértői az aktuális tendenciákhoz igazodnak.

A Dust Furniture két művésze szó szerint mesébe illő bútorokat gyárt, melyek olyanok, mintha egy Tim Burton filmből léptek volna át a valóságba. Harmonikusan egyesítik a tömör fa tulajdonságait a művészettel és a gyakorlatiassággal, meglepve minket újszerűségükkel – azt az érzést keltve bennünk, hogy egy rajzfilm szereplői vagyunk.

A bútorgyűjtemény szerzői Vincent és Jesse Leman, akik az Egyesült Államokban, Indiana-i műhelyükben alkotják meg absztrakt stílusú luxus bútoraikat; melyek kiinduló pontja az a vágy hogy művészies és mégis megközelíthető módon térjen el a megszokottól. Filozófiájuk szerint: „ha egy tárgy művészi, attól még lehet jól körülhatárolt funkciója”.

Az inspiráció forrása maga a mindennapi élet és az abban bekövetkező változásokhoz való folyamatos alkalmazkodás képessége. Mindegyik bútor egy hagyományos darab mely kinyújtásra, görbítésre, illetve élhajlításra kerül. Egyedi példányok, melyen feltüntetik a tulajdonos nevét is. A széles skálájú színekben, formákban és választékban kapható bútorköltemények a művészet az idealizmus és a szépség iránti vágyat kinyilvánítva, azt visszacsempészve életünkbe, különleges díszei lehetnek lakásunknak.

via: Design Fetish

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr181823261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása