Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bennünk élő gyerekek

Bennünk élő gyerekek

2020. május 14. - Darqo

kiut_a_fuggosegbol02.jpg

Bár nem tudom megmondani az idejét, hogy mikor hallottam először a bennünk élő gyermeki énünkkel létrehozható harmonikus kapcsolat, az évtizedek alatt szerzett korlátok, elfojtások megértésének és feloldásának kiemelt fontosságáról, de évek óta kutatom azokat a könyveket, amelyek segítenek ebben a folyamatban.

Rengeteg területen küzdök a saját démonaimmal, önbizalomhiánnyal, kishitűséggel, megfeleléskényszerrel, megkövesedett hitrendszerrel, ilyen-olyan traumákkal, amelyek alapjaiban határozzák meg, hogy ki vagyok én a nagyvilágban és milyen eséllyel valósítom meg önmagamat. Mostanra tisztában vagyok azzal, hogy honnan származnak ezek a fékek, és azzal is, hogy ha az életet játszani, nem pedig elszenvedni szeretném, akkor következetes munkával meg kell szabadulnom minden akadályozó tényezőtől.

Ez egy soha véget nem érő folyamat, amelyben a tanulás sosem szűnhet meg, a rengeteg tudás és gyakorlás pedig végül áttöri az összes gátat. Ma két olyan könyvet hoztam nektek, amelyek tökéletesek lehetnek számodra, amennyiben elindulsz az önmegismerés és a benned élő gyerekkel való haverkodás hosszú, rögös, de a valódi boldogság irányába vezető útján. Nekem segítettek, így azt gondolom, neked is segíthetnek.

Mára már tudom, hogy a múltunk rendberakása nélkül sosem lehetünk igazán boldogok és sikeresek, ezért mindenkit arra buzdítok, hogy kezdjen el foglalkozni a benne élő gyerekkel!

Thich Nhat Hanh és Heinz-Peter Röhr könyvei felérnek egy-egy terápiával, amelyben a könnyek, a megértés és a felszabadulás kéz a kézben járnak. Egyiket sem könnyű olvasni, de muszáj, mert a segítségükkel a múlt tükrén keresztül megérthetjük magunkat és viselkedésünket a jelenben. Szerintem nincs olyan ember a Földön, akinek ne kellene elolvasni ezeket a remek kiadványokat, mert mindenkinek vannak kisebb-nagyobb feldolgozásra váró traumái. Ha pedig hajlandóak vagyunk időt és energiát nem spórolva végigjárni újra a rég elfeledett utakat, alámerülni a múlt megpróbáltatásaiban, hogy felnőtt fejjel hatékonyabb válaszokat adjunk magunknak, akkor garantált lehet a siker.

Fel kell ébresztenünk a bennünk élő gyereket, el kell kezdeni ápolni vele a kapcsolatot, megölelni és végtelenül szeretni, naponta többször is elmondani neki, hogy úgy jó, ahogy van, megengedni neki olyan dolgokat, amiket mások nem engedtek, elhitetni vele, hogy igenis hihet az ösztöneiben, hallgathat a szívére, és hogy csak abba az irányba haladjon, ahol a boldogságot és az örömöt érzi, és hogy ne pazaroljon időt és energiát semmi olyan dologra és emberekre, amik és akik csak elvesznek tőle, korlátok közé szorítják és ezzel megnyomorítják.

Kiemelten fontos könyvekről van szó, amelyeket nem csak a gyógyulásra vágyó felnőtt gyerekeknek kellene elolvasni, hanem kötelező olvasmányként kellene osztogatni az iskolákban, hátha egészségesebb felnőtteket nevelhetünk.

 

megbekeles.jpg

Thich Nhat Hanh: Megbékélés - A belső gyermek meggyógyítása

„Mindannyiunkban él egy fiatal, szenvedő gyermek. Gyermekként mind átéltünk nehéz időszakokat, sokan pedig traumát is elszenvedtünk. Ezeket a fájdalmas időket gyakran igyekszünk elfeledni, hogy megvédjük magunkat a jövőbeli szenvedésektől. Valahányszor kapcsolatba kerülünk a szenvedés élményével, úgy érezzük, nem bírjuk el, ezért a tudattalan elménk mélyére száműzzük az érzéseinket és az emlékeinket. Megeshet, hogy sok évtizede nem merünk szembenézni ezzel a gyermekkel.

Térjünk vissza önmagunkhoz, és törődjünk magunkkal. A testünknek, az érzéseinknek és az érzékelésünknek szükségük van ránk. A bennünk élő sebzett gyermeknek is szüksége van ránk. A szenvedésünk arra vár, hogy elismerjük végre. Térjünk haza önmagunkba, és adjuk meg mindezeknek, amit kérnek. Gyakoroljuk a tudatos sétát, a tudatos légzést. Végezzünk mindent éber figyelemmel, hogy valóban jelen lehessünk, hogy képesek legyünk igazán szeretni.”

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

kiut_a_fuggosegbol.jpg

Heinz-Peter Röhr: Kiút a függőségből - Ha gúzsba köt a szülői háttér

Miért képtelenek oly sokan kiszabadulni destruktív kapcsolataikból, életük ördögi köreiből? Miért engedik, hogy kihasználják őket, és miért vallanak makacsul ismétlődően kudarcot a magánéletükben és a karrierjükben?

Heinz-Peter Röhr német terapeuta évtizedek óta foglalkozik ilyen problémákkal küzdő emberek gyógyításával. Ebben a könyvében − A libapásztorlány című Grimm-mesét használva vezérfonalként − feltárja a kóros függőség mint pszichés probléma, sőt súlyosabb esetben betegség mögötti rejtett mozgatórugókat. Megmutatja, hogy a bajok gyökerei általában a gyerekkorba nyúlnak vissza, és abban keresendők, hogy az egyik szülő érzelmi nyomás alatt tartja és olyan szerepkörbe kényszeríti a gyermekét, amely meggátolja az egészséges emberi kapcsolatokra, független életre és kiteljesedésre képes, érett psziché kifejlődését. Ez azután súlyos kapcsolati problémákat okoz a felnőttkorban, és gyakran vezet szenvedélybetegségek kialakulásához.

Az elemzés mellett a kötet részletes útmutatást is ad ahhoz, hogyan lehet kiszabadulni az ilyen jellegű függőségből, és elszakítani a fogságban tartó érzelmi kötelékeket.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6815550976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása