Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Otthon a sziklában

Otthon a sziklában

2020. február 03. - Darqo

amey-kandalgaonkar01.jpg

Amey Kandalgaonkar shanghai-i építész, fotós izgalmas építészeti megoldással állt elő, amikor megtervezte az úgynevezett "House in the Rock"-ot. Gyakorlatilag egy hatalmas sziklában helyezte el a multimilliomosoknak szánt lakást.

Az építészt a különleges otthont megtervezésében a Madáin Szálih, a Szaúd-Arábia északnyugati részén levő régészeti ásatási terület ihlette, amely a száznál több sziklába vájt monumentális sírépítményéről ismert. Ez a tény még szürreálisabbá teszi az amúgy is szokatlan ötletet.

Persze egyelőre csak fantáziáról van szó, amelyhez csak külső látványtervek készültek, de a minimalista, betonnal és üveggel manipuláló beavatkozás a természet által létrehozott monstrumban meglehetősen ígéretesnek tűnik. Szívesen megnézném, hogy milyen építészeti és lakberendezési megoldásokkal szolgálna a tervező a beltérben, de egyelőre ez csak egy vágykép. Mindenesetre az ötletet körbelengő figyelem mindenképpen reményre ad okot azzal kapcsolatban, hogy egyszer többet is láthatunk belőle.

Addig is érdemes tovább böngészni Amey Kandalgaonkar oldalain:

Weboldal

Facebook

Fotós Instagram oldal

Építésziroda Instagram oldal

Építészeti tervek Instagram oldala

amey-kandalgaonkar02.jpg

amey-kandalgaonkar03.jpg

amey-kandalgaonkar04.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9814823434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása