Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

IKEA: robotika, mesterséges intelligencia, fenntartható és hulladékmentes otthonok (x)

IKEA: robotika, mesterséges intelligencia, fenntartható és hulladékmentes otthonok (x)

2019. augusztus 07. - Darqo

00.png

A svéd lakberendezési vállalat IKEA Bootcamp néven hívott életre nemzetközi startup programot. A pályázati felhívásra 62 országból több mint 1100 pályázat érkezett, az átfogó kiválasztási folyamat után 18 induló vállalkozás csatlakozhatott a programhoz.

Az IKEA célja, hogy újító megoldásokat kínáljon a vállalat három kulcsterülete kapcsán, amik a megfizethetőség, kapcsolódás és elérhetőség, illetve előnyös hatással lenni az emberekre és a bolygóra. A megoldások eredményeképp mesterséges intelligencia és robotika segít majd a rendszerezésben, csökken a vízfogyasztás és hulladék az otthonokban, megjelennek a hulladékból készített termékek és a fenntartható ételek az IKEA éttermeiben, melyek prototípusait az IKEA jövő év nyarán mutatja be.

01.png

Bumblebee Spaces (US) – Rendetlenség ellen mesterséges intelligencia

A Bumblebee Spaces robotikát, a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást felhasználva teszi lehetővé az otthonokban a rendszerezés magasabb szintjét. Az IKEA-val közösen hozunk létre olyan élményt, mely gördülékenyen támogatja az embereket abban a mindennapos kihívásban, melyet otthonuk rendszerezése jelent. A fejlesztés a következő év során folytatódik, hogy olyan megoldás szülessen, amely megfelel az IKEA a Demokratikus Dizájn elvek (funkció, forma, minőség, alacsony ár és fenntarthatóság) által támasztott követelményeknek.

Liquiproof LABS (UK) – Tartós bútorok

A Liquiproof LABS erőteljes, de fenntartható, tiszta és gondos megoldásokat kínál a természettudományokat segítségül hívva, hogy a lakberendezési textíliák hosszabb életűek legyenek és tovább tűnjenek újszerűnek. A bútorok élettartamának meghosszabbítása és a második életszakasz biztosítása az IKEA egyik prioritása.

Flow Loop (DK) – Víz- és energiacsökkentés otthon

A Flow Loop intelligens és fenntartható zuhanyzási megoldásokat kínál minden olyan fürdőszobához, amely a víz akár 70%-át, az energiának pedig 65%-át megtakarítja. A maximális kényelem érdekében újrahasznosítják és tisztítják a zuhanyzáshoz használt vizet, és csökkentik az energia- és vízköltséget. A megoldás nagy hatással lesz a háztartások teljes víz- és energiafogyasztására, mivel a zuhanyzás az otthon legnagyobb vízfogyasztó tevékenysége. A következő évben folytatódik a termékmegoldás fejlesztése.

Kaffeform (DE) – Hulladékból IKEA termék

A Kaffeeform újrafeldolgozott kávékészítményekből és biopolimerekből állít elő termékeket. Kávéhulladékot gyűjtenek, és olyan anyaggá alakítják, amely a tartós termékek létrehozásához használható. Ily módon képesek vagyunk egy hulladékot új értékre fordítani!

És ez még csak néhány kiragadott példa a sok izgalmas, inspiráló és innovatív együttműködésekből, közös gondolkodásból. Ha kíváncsiak vagytok plusz információkra, ide kattintva olvashattok angolul sok-sok részletet. Nagyon kíváncsian várjuk a fejleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8914976564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása