Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A természet alkotta - IKEA TÄNKVÄRD (x)

A természet alkotta - IKEA TÄNKVÄRD (x)

2019. május 02. - Darqo

ph159014.jpg

A TÄNKVÄRD kollekció, a kötetlen élet hangulatát ötvözi a lágy nyári szellő könnyedségével a hálószobában és a fürdőben. Mivel a kék az egyik kedvenc színem, illetve a különböző textil lakberendezési kiegészítők gyakori résztvevői a bevásárlókosaramnak, így nálam nyert ügye van. Habár a kollekciót nem strandra vagy nyaralásra tervezték, de a természetes anyagokból és rostokból készült darabok, és egyszerű, letisztult szín és mintavilág láttán a pihenés könnyed, laza hangulata juthat a vásárlók eszébe. Nekem egyértelműen valami jófajta görögországi vízparti kikapcsolódás képe jelenik meg, bármelyik kiegészítőről készített fotót nézem.

A kollekció bútorokat, textíliákat és lakberendezési kiegészítőket is magában foglal. A bútorok mindegyike rattan, kis súllyal, így egyszerűen áthelyezhetők egyik szobából a másikba – legyen bármi is az alkalom vagy éppen szükséges funkció, amit betölt. A textíliák – ágyneműhuzatok, törülközők, takarók, párnák, egy szőnyeg és egy kimonó – alapanyaga a lenvászon és az úgynevezett „Better Cotton”, melynek köszönhetően tapintásuk nagyon kellemes. A kollekció további darabjait – táskák és kosarak –a helyi mesteremberek fonták jutából és tengeri fűből.

ph159020.jpg

„A TÄNKVÄRD minden, amit az IKEA úgy hív: materializmus. A materializmus a természet legjobb textúráinak és anyagainak ünneplése. A materializmust közel akarod engedni a bőrödhöz. A materializmus a természetesen puha, nedvszívó textíliákkal való törölközést jelenti, miután úsztál egyet a sós Földközi-tengerben. A materializmus arról szól, hogy szépséget és a nyugalmat viszel az otthonodba.”

ph159029.jpg

„Ez a kollekció teljes egészében a magunkra való odafigyelésről szól: magában foglal mindent, ami megnyugtató, kényeztető és pihentető. Az ember alapvető szükségleteit szolgálja. Úgy gondolom, a TÄNKVÄRD textíliák azt suttogják, "gyere és tapints meg". Olyan dolgot akartunk teremteni, amivel érzelmi kötődést alakíthatnak ki az emberek. Valamit, amitől otthonosan érezhetik magukat most, és az elkövetkező években. A TÄNKVÄRD japán nyugalommal keveri a skandináv frissességet. Az eredmény tökéletesen tökéletlen: kissé ráncos termékek, koptatott, kézműves hatással.” Akanksha Deo, az IKEA tervezője.

ph159023.jpg

„A TÄNKVÄRD bútorok a textíliák támogatására készültek. Textúráik és színeik kombinálása hozza össze igazán a kollekciót. A rattan csodálatos és fenntartható; gyorsan nő és megélhetést biztosít az Indonézia körül élő helyi közösségeknek. Tényleg ez az egyik kedvenc anyagom, ezért ki akartam emelni a természetes szépségét, és nem fényeztem le az oszlopokat.”” Iina Vuorivirta, tervező

ph159030.jpg

ph159033.jpg

ph159036.jpg

ph159039.jpg

ph159021.jpg

ph159019.jpg

ph159007.jpg

ph159011.jpg

ph159013.jpg

ph158997.jpg

ph158999.jpg

ph158992.jpg

ph158994.jpg

ph158996.jpg

ph159000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr214793486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása