Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Amikor arany színben pompázik minden /X/

Amikor arany színben pompázik minden /X/

2018. július 16. - Darqo


galaxy-s9-l-s9-infinity-display_39769753364_o.jpg

A blogunk rendszeres és hosszú évek óta kitartó olvasói tudják, hogy amikor csak tehetjük a magas minőség és megbízhatóság miatt a Samsung termékeit részesítjük előnyben a többi márkával szemben. Sőt azt is, hogy rajongásunkból kifolyólag már volt együttműködésünk velük az elmúlt években, így örömmel állunk elébe az új felvonásnak, amelyben az következő hónapok során néhány érdekes és különleges témában mutatjuk meg a cég háza táján történt és jövőben történő fejleményeket.

Az első téma, amelyben megosztjuk veletek a kissé csapongó gondolatainkat, a mobilos fotózás témaköre, amely az egyik kedvencünk. A Samsung okostelefonok rajongóinak nyilván nem kell bemutatni az új Galaxy S9 és S9+ verziókat, amelyek a modern kor minden elvárásának és kihívásának megfelelnek, így a mai poszt azokhoz szól igazán, akik még csak most szemeznek az új szépségekkel, és mondjuk számukra is kiemelten fontos, hogy milyen kamerával rendelkeznek ezek a telefonok. Már rögtön az elején lelőjük a poént, ami elég egyértelmű lehet a felvezetésből is. Minket kilóra megvettek a velük készített fotók és videók.

20180703_211541.jpg

Mivel a Manzárd Café nem szakértői, hanem csak egy "élményblog", ezúttal is a profikra hagyjuk a mélyreható technikai elemzést. Itt és most legyen elég annyi, hogy a paraméterek alapján igényes, elegáns, masszív és nagy tudású készülékekről van szó, amelyek a Samsung többi termékéhez hasonlóan kitartó és hű társai lehetnek a gazdáiknak.

20180703_211735.jpg

Sokkal inkább szeretnénk olyan, számunkra fontos részletekkel foglalkozni, mint például a telefonokban található kamerákkal készíthető képek és videók minősége, amely a posztban is látható remek tesztfotók alapján dobogós helyezést érnek el nálunk. Tudjuk, hogy nem csak jól hangzó marketingszöveg, amikor azt ígérik, hogy a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok a szuperlassított videókkal és a rossz fényviszonyok között is kiváló képeket készítő, újragondolt duál kamerával az önkifejezés új dimenzióját hozzák el számunkra.

20180703_212353.jpg

20180703_212350_crop.jpg

Napjaink kameráival nem csupán képeket készítünk, de az egymás közötti kommunikációban is jelentős szerepet játszanak. Ahhoz, hogy a felhasználók kiváló minőségű képekkel mondhassák el személyes történeteiket, a legkorszerűbb technológiákra épülő okostelefon-kamerára van szükségük. A Galaxy S9 és S9+ készülékek tervezésekor ezt is figyelembe vették: a hatékony képfeldolgozási képességgel rendelkező Super Speed Duál Pixel Szenzor és az egy kép készítése során akár 12 képkockát kombináló memória kivételesen jó minőségű képeket készít.

20180701_204144_crop.jpg

A slow-mo-nál megállva egy picit, érdemes külön kiemelnünk, hogy a Galaxy S9 és S9+ okostelefonok kamerája 960 képkockát rögzít másodpercenként, amely lenyűgöző lassított felvételek elkészítésére ad lehetőséget. Ha pedig szeretnénk feldobni a videóinkat, arra is van lehetőségünk, hogy 35 különféle előretelepített hátterzenéből vagy akár saját lejátszási listánkból is válasszunk aláfestőmuzsikát, a képernyő érintésével pedig három izgalmas stílusban készíthetünk, szerkeszthetünk és oszthatunk meg GIF fájlokat.

20180701_204734.jpg

A kiváló fotó titka a jó megvilágítás, ugyanakkor a hétvégéket és a nyaralásokat leszámítva a legtöbb esetben sajnos csak munka előtt vagy munka után, leggyakrabban pedig zárt térben, meglehetősen rossz fényviszonyok között készíthetjük el a fotóinkat. Itt pedig sajnos a legtöbb okostelefon kamerája elvérzik, mert fix rekeszértékkel rendelkezik, ezért nem képesek igazodni a sötétebb vagy épp világosabb környezethez, úgyhogy az elkészült felvételek szemcsések vagy elmosódottak lehetnek. Hasonlóan ahhoz, ahogy az ember pupillája kitágul, vagy épp összeszűkül, a Samsung Duál Rekesz1 (F1.5 - F2.4) megoldása automatikusan több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos van, így készíthetők tiszta és éles fotók.

20180703_210640.jpg

A tesztképek alapján egyértelműen látható, hogy a Galaxy S9 és S9+ okostelefonok jól vizsgáznak, amikor sötétben kell teljesíteniük, vagy amikor eljön az amatőr és profi fotósok számára különösen érdekes, úgynevezett "kék"-és "arany órák" ideje. Ezek egyike sem tart egy órán át, de a legszebb és legérdekesebb város és természeti fotókat ezek között a sötétebb, tónusosabb, teltebb fényviszonyok között lehet készíteni.

galaxy-s9-l-s9-low-light-camera-night_38669599240_o.jpg

A "kék óra" napfelkelte előtti és naplemente utáni rövidke (körülbelül 1 órás) időszak, amikor a nap még/már nem süt, a köztéri világítás viszont még/már működik. Azért kék óra a neve, mert ilyenkor kékes árnyalatban úszik a világ. Az "arany óra" pedig a napfelkelte utáni és naplemente előtti időszak, amikor a nap már/még világít, és gyönyörű, sárgás, narancsos, pirosas színekben pompázik.

20180702_202717.jpg

Ha bármelyiket is szívesen kipróbálnád, érdemes előre tervezni az időpontot, a kék órával kapcsolatban ide kattintva érdemes ellátogatni, az arany órával kapcsolatban pedig ide kattintva megnézni, hogy mikor várható az aktuális tartózkodási helyeden ez a két szépséges időszak. Amennyiben egy kicsit profibban szeretnéd tesztelni a tehetségedet és az okostelefonod képességeit, akkor érdemes előre ellátogatni a kiválasztott helyszínre a kék vagy arany órában, megnézni, hogy honnan a legjobb a beállítás, hol a legszebbek a fények és az árnyékok stb. Kipróbálhatod az izgalmas sziluettfotók készítését is, amelyhez a napnak a témád mögött kell elhelyezkednie. Ezekben az időszakokban az árnyékok is sokkal izgalmasabbak, ezeket is bátran felhasználhatod a kompozíciódhoz.

20180702_202953.jpg

Az arany órával kapcsolatban egyébként a Samsung indított egy játékot is, amelyben a legszebb ilyen témájú fotóddal nyerhetsz egy Galaxy S9+ okostelefont. A játék részleteiért kattints ide.

Éljél bárhol az országban, érdemes próbálkozni valami szuper arany órás felvétel készítésével a következő egy-két hétben. Mivel mi fővárosiak vagyunk, így csak olyan, igazából újdonságnak nem mondható helyszíneket tudunk nektek ajánlani, amelyeket mi is gyakran felkeresünk, ha lélegzetelállító fotókat szeretnénk készíteni Budapestről, mondjuk a külföldi vagy jelenleg külföldön élő barátainak. Ezeket viszont mindenképpen érdemes felkeresni, akár hosszasan elidőzni és kivárni a megfelelő időpontot, amikor arany színekbe burkolózik a város. Ilyen például a Gellérthegy, Halászbástya, a Budai Várnegyed, bármelyik híd a Margit híd és a Petőfi híd között, a Szent István bazilika kupolája vagy éppen bármelyik tetőtéri bár. A lényeg persze, hogy bárhol éljetek is az országban, keressétek fel kedvenc helyeiteket és fotózzatok!

built-for-the-way-we-communicate-today-samsung-galaxy-s9-and-s9_26608961558_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2014111685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása