Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bújtasd egyedi öltözetbe az otthonodat! - SPÄNST /X/

Bújtasd egyedi öltözetbe az otthonodat! - SPÄNST /X/

2018. május 23. - Darqo

 

ph149825.jpg

Az IKEA új, SPÄNST fantázianevű designer kollekciója a fiatalokat szólítja meg egy olyan, kreatív, modern, városi stílussal, amit a lakberendezésben is alkalmazhatnak. A Chris Stamp Los Angeles-i tervező és Maja Ganszyniec lengyel szabadúszó művész együttműködésében megszületett kollekció, az energikus, folyton pörgő személyiségek számára készült.

Én mondjuk pont nem vagyok ilyen, a befelé fordulóbb, lassabb, letisztultabb, egyszerűbb életstílust kedvelem, de olykor-olykor magával ragad az a fajta fiatalos pezsgés, amit ez a kollekció is képvisel. Az intelligens anyagok a beton robusztusságával és a kiváló minőséggel kiegészítve meglepő és izgalmasat hangulatot árasztanak magukból. Ezúttal is sikerült úgy kialakítani a termékpalettát, hogy bármelyik személyiségtípus kedvére válogathasson, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a slow life rajongói is megtalálják majd köztük a kedvenceiket, ahogy én is.

ph149842.jpg

Ráadásul a különleges kollekció ezúttal ruhadarabokkal, többek között pólókkal és kapucnis pulóverekkel is kiegészült, így az öltözködésünkkel is könnyedén kifejezhetjük, hogy éppen mennyire vagyunk izgágák. A jól sikerült divatkiegészítőket elnézve az jutott eszembe, hogy örülnék neki, ha a többi kollekcióhoz is rendszeresen készítenének hasonló kiegészítőket. Biztos vásárlójuk lennék!

ph149824.jpg

Chris Stamp tervezői tevékenysége mellett kreatív igazgatói feladatokat is ellát saját, Stampd elnevezésű divatmárkájánál. Már gyermekkorától kezdve érdeklődik a művészetek és a divat iránt, kreativitását édesanyjától örökölte, aki kézitáska tervezőként dolgozott Coloradoban. Chris 2011-ben alapította a Stampdet, melynek ruhadarabjai és kiegészítői a modern, fiatalos kultúrát testesítik meg.

ph149827.jpg

A tervező kiemelt figyelmet szentel a részleteknek, alkotásai magas színvonalon, minimalista külsővel készülnek. A SPÄNST is ugyanezen értékek mentén jött létre. A SPÄNST termékek lehetővé teszik, hogy bármikor vethessünk egy pillantást legkedvesebb tárgyainkra otthonunkban. Legyen szó akár egy gördeszkáról, akár egy kabátról vagy cipőről, ugyanolyan ízlésesen és büszkeséggel tárolhatjuk az otthonunkban, ahogyan az utcán hordanánk őket.

ph149839.jpg

A kollekció számos darabjának tervezésében részt vett a lengyel szabadúszó tervező, Maja Ganszyniec is, aki 2014 óta áll szoros kapcsolatban az IKEA-val. Maja és Chris először New York-ban találkozott, és meglepődve vették észre az eredeti elképzeléseik közötti sok hasonlóságot. Az intelligens anyagok használata és a monokróm színek keverése grafikus elemekkel csak néhány a sok közös ötlet közül. A tervezőket a sport mellett azok a vásárlók inspirálták, akik nemcsak a viseletükre fordítanak figyelmet, hanem arra is, hogyan tárolják és mutassák be a használati tárgyaikat, ruhadarabjaikat. Így találhatunk a kollekcióban szitaszövetből készült gardróbot, átlátszó cipőtárolót, és egy cipőtartó állványt, melyen megmutathatjuk a lábbeli vagy akár gördeszka gyűjteményünket.

ph149841.jpg

Az IKEA SPÄNST kollekció különlegessége, hogy nemcsak bútorok és lakberendezési tárgyak találhatóak benne, hanem meglepő módon ruhadarabok is, többek között kapucnis felsők és pólók. A kollekció ruháiban és bútoraiban egyaránt megjelennek a sportos anyagok, például a szitaszövet, mely újdonság erejével hat. Többek között az olyan tömör és erős anyagok, mint a beton, valamint a különböző természetes és mesterséges formák is ihletként szolgáltak a tervező számára. A kollekció célja, hogy megteremtse a fiatalabb, tudatos vásárlók számára azt a teret, ahol büszkén megmutathatják kedvelt ruhadarabjaikat, használati tárgyaikat. A SPÄNST termékek híven tükrözik az IKEA nyitottságát és a skandináv minimalizmusra jellemző letisztultságot.

A tervezők közös munkájának eredménye hamarosan megérkezik az IKEA áruházakba, és ahogy lenni szokott, csak rövid ideig lesz majd kapható.

ph149815.jpg

ph149820.jpg

ph149821.jpg

ph149822.jpg

ph149823.jpg

ph149809.jpg

ph149811.jpg

ph149812.jpg

ph149813.jpg

ph149814.jpg

ph149849.jpg

ph149847.jpg

ph149848.jpg

ph149846.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5413783170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása