Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt tanulj, ha zenei karrierről álmodsz!

Itt tanulj, ha zenei karrierről álmodsz!

2017. december 08. - Darqo

music-1290087_1920.jpg

Ahogy a hétfőn indult, számítógépes zeneszerzéssel kapcsolatos új posztsorozat első részében már kiemeltem, bármit is szeretnénk elérni az életben, nem lehet, de nem is szabad megúszni a tanulást. A sikeres zenei karrier sem pottyan csak úgy az ölünkbe, felfoghatatlan mennyiségű idő, munka, kitartás, alázat, tanulás és persze némi tehetség is kell ahhoz, hogy ez hosszú évek alatt létrejöhessen.

Amikor a 90-es években ökörködni kezdtem a számítógépen, gyakorlatilag semmilyen segédanyag nem állt rendelkezésemre az önfejlesztéshez, nemhogy tutorial videók nem voltak, de az internet is éppen csak éledezett idehaza. Könyvekről vagy pöpec iskolákról nem is álmodtunk, de szerencsére az elmúlt években idehaza is egyre jobban kiépül a számítógépes zeneszerzés témaköre, ami elképesztő lehetőségekkel kecsegteti a szerelmeseit.

Hétfőn a DAW (Digital Audio Workstation) szoftverekkel foglalkozó hazai könyveket, szerdán a zenével, zeneszerzéssel, a dalok kicsinosításával és profi stúdió kialakításában segédkező kiadványokat mutattam meg nektek, a mai napon pedig azokat az iskolákat, amelyek az elektronikus zene oktatásával foglalkoznak.

school-1063561_1920.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbb tutorialokat nézegetni, mint tankönyvet olvasni vagy iskolába járni, de ezek a kiadványok, online vagy offline tanfolyamok, iskolák, a tanárok és szakértők annyival többet tudnak hozzáadni az adott témához, amelyet nem pótolhatnak a random készítők ilyen-olyan mélységű és minőségű tudással összeállított videói.

Remek bizonyíték arra, hogy mekkora szükség van idehaza is ilyen és ehhez hasonló iskolákra, hogy több lehetőség közül is lehet választani, akik egyébként egymás mellett és nem egymás ellen dolgoznak. Igényeitekhez mérten bármelyiket választjátok, biztos hogy jó döntést hoztok! (Ha kihagytam valakit a felsorolásból - biztos van ilyen -, azért utólag is elnézést kérek!)

impro.jpg

imPro School

"Az imPro School az a hely, ahol tanulni akarsz, ha komolyan érdekel a zenei producer szakma, és azt úgy akarod elsajátítani, hogy előre sajnálni fogod, ha végzel. Az első iskola, amely oktatói között a szakma hiteles, aktív és legelismertebb alakjait sorakoztatja fel. A hivatalosan is regisztrált felnőttképzési intézmény és Kelet-Európa egyetlen Ableton Certified Training Centere a legmenőbb nemzetközi iskolák képzési technikáit alkalmazza; tanmenetét és moduláris felépítését London első számú modern egyetemének Music Technology szaka ihlette."

Elérhetőségek:

 

Weboldal

Facebook

 

1g.png

1G School

"Az 1G Records képzései azoknak a (leendő) zenei producereknek, akik saját stílusukon belül magasabb szintre szeretnék emelni tudásukat, érvényesülni szeretnének a hazai és nemzetközi zenei piacon. Ehhez a szakmában elismert nevek, szakemberek nyújtanak segítséget, valós, professzionális stúdiókörülmények között."

Elérhetőségek:

 

Weboldal

Facebook

 

sonic_school.jpg

Sonic School

"A Sonic School azért született, hogy teret adjon Magyarországon a színvonalas audio alapú szoftverképzésnek, támogatva ezzel a hazai audio kultúrát, és lehetővé tegye nemzetközileg is elismert szakemberek képzését. Az iskola professzionális, a szakmában már bizonyított oktatókkal, gépteremmel, komoly szoftver- és hardverparkkal várja a nebulókat."

Elérhetőségek:

 

Weboldal

Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7613452265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása