Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ezt olvasd, ha zenei karrierről álmodsz! 2.rész

Ezt olvasd, ha zenei karrierről álmodsz! 2.rész

2017. december 06. - Darqo

studio-2224493_1920.jpg

Hétfőn indult sorozatunkban a számítógépes zeneszerzéssel foglalkozom érintettségem okán. Ahogy ígértem, megmutatom nektek, hogy mik azok a kiadványok, szoftverek és hardverek, amelyek szükségesek a hatékony munkához, és melyek azok az iskolák, ahová érdemes beiratkozni, ha még tovább szeretnétek csiszolni a témába vágó tudásotokat.

Előzőleg azokat az eddig megjelent magyar nyelvű könyveket ajánlottam a figyelmetekbe, amelyek az úgynevezett DAW (Digital Audio Workstation) zeneszerkesztő szoftverekkel foglalkoznak, a mai napon magával a zeneszerzéssel, a dalok kigyönyörűzésével foglalkozó, valamint az otthoni stúdió kialakításában segítséget nyújtó könyveket mutatok nektek.

img_3525.jpg

Az első kiadvány borítóján az a szöveg szerepel, hogy "Segíts a gyerekednek!", ami meglehetősen csalóka, mert a Zene lépésről lépésre című könyvet nem csak gyerekek tudják haszonnal forgatni, hanem bármelyik korosztály, aki egy kicsit jobban szeretne érteni a zenéhez, a hangokhoz, dallamokhoz, akkordokhoz, ritmusokhoz, hangszerekhez, stílusokhoz, műfajokhoz. Rengeteg hasznos információval, színes illusztrációkkal segíti a fejlődést. A zeneelmélet alapját foglalja rendszerbe, az alapismeretektől halad az összetettebb zenei fogalmak felé, és biztos tartópilléreket állít fel a további fejlődéshez.

A könyvet a kiadó oldalán 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a következő linkre kattintva: https://hvgkonyvek.hu/konyv/segits-a-gyerekednek-zene-lepesrol-lepesre

gyuricza_ferenc01.jpg

Gyuricza Ferenc zeneszerző, producer könyvei a lehető legnagyobb segítséget nyújtják a kezdő, haladó zeneszerzők számára abban, hogy a legszebbé, legtökéletesebbé, leghangzatosabbá varázsolják a szerzeményeiket. Az alábbi fotó tökéletesen elmagyarázza, hogy mit jelent és miért fontos a mixing és a mastering, ennél hatásosabban és egyszerűbben nehezen lehetne rávilágítani a lényegre:

Nagyon örültem ezeknek a könyveknek, (és persze örülni fogok és türelmetlenül várom a jövőre érkező, témába vágó Controller Books kiadványt is), mert a zeneszerzés folyamatában kihagyhatatlan lépéseket és részleteket elemeznek behatóan. A különböző témákat ráadásul a nehézségük ellenére könnyed stílusban és közérthető formában írta meg a szerző, úgyhogy gyorsan megtapad az információ. Persze, mint minden hasonló könyvnél, így ezeknél is igaz, hogy akkor a legideálisabb helyzet, ha a leírtakat azonnal ki is tudjuk próbálni a gépen és rengeteget gyakorolunk!

Kifejezetten boldog vagyok, hogy Gyuricza Ferenc masteringgel kapcsolatos könyve az iZotope program használati útmutatóját is tartalmazza, mert a közelmúltban sikerült összebarátkoznom a forgalmazó céggel, akik a téma egyik legismertebb és kiemelkedő képviselői, és akik megkeresésemre elképesztően nagyvonalúan felajánlották, hogy használjam/teszteljem a brutális Music Productiun Suite programcsomagjukat. Ezt a folyamatot hihetetlenül megkönnyíti, lerövidíti és támogatja Gyuricza Ferenc hasznos és informatív leírása!

Audio mastering digitális környezetben

A mastering könyv kétszáz oldalon mutatja be a mastering folyamat során használt technológiákat, elmagyarázza annak működését és hasznos tanácsokat nyújt kezdők, haladók számára. A könyv tartalmaz egy gyakorlati elemekkel megtűzdelt, komplett Izotope Ozone 5 használati útmutatót.

Zeneszerkesztés, mixing számítógépen

A mixing könyv azoknak nyújt segítséget, akik szeretnék megismerni a keverés, mixing folyamatait, hogy átlássák és alkalmazzák azokat a módszereket, amelyek szükségesek egy dal kikeveréséhez. A könyv megmutatja a legfontosabb teendőket, tanácsokkal látja el a kezdőket, és konkrét zenei példán keresztül szemlélteti a megkerülhetetlen folyamatokat.

Ezeket a könyveket Gyuricza Ferenctől közvetlenül lehet beszerezni a következő linken: https://www.gyuriczaferenc.hu/konyviras.html

img_3526.jpg

Chris Middleton zenész, újságíró, szerző és digitális művészetekre, főleg zenére, médiára és online terjesztésre specializálódott szerkesztő "Kreatív digitális zene és hang" című könyve még 2007-ben jelent meg idehaza. Az elmúlt tíz év érezteti a hatását a tartalom frissességén, azonban részletességén, a mondanivaló lényegén és mélységén abszolút nem. Segítségével mindent megtudhatunk a zeneírásról, stúdiótechnikákról, a szükséges eszközökről, helyszíni hangfelvételekről, saját podcast, internetes rádióműsor készítésről, videókhoz, reklámokhoz, animációkhoz, weboldalakhoz és filmekhez készíthető aláfestőzenék szerzéséről, ezenkívül tartalmaz még interjúkat remixerekkel, szoftvertervezőkkel és filmzeneszerzőkkel, valamint egy beszélgetést a mozihangtervezésről egy Oscar-díjra jelölt szerkesztővel és hangtervezővel. Olyan tartalmas és szerteágazó a könyv, amiért érdemes beszerezni!

Ezt a könyvet a Scolar Kiadó oldalán 20% kedvezménnyel lehet beszerezni a következő linkre kattintva: https://www.scolar.hu/kreativ_digitalis_zene_es_hang_hazi_zenestudiok_atfogo_kezikonyve_1265

Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4913437107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása