Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Design Hét Magyarország 2017

Design Hét Magyarország 2017

2017. október 05. - Darqo

dhb2017.png

A Design Hét szerencsére egyre több vidéki nagyvárosban is elérhető. Pécsen, Sopronban és 2017-től már Győrben is várják a szervezők a design és a művészet iránt érdeklődőket. Október 6. és 15. között változatos programokkal, színes kiállításokkal, érdekes előadásokkal és interaktív eseményekkel próbálnak a látogatók kedvében járni. A folytatásban többet is megtudhattok a különböző városokban megrendezésre kerülő eseményekről.

 

designpecs_cover.png

Idén szeptember 29-én vette kezdetét a DesignPécs, a régió kiemelkedő kreatívipari eseménye, együttműködésben a Design Hét Budapesttel és annak több városra is kiterjedő partnerhálózatával. A helyi és térségi design eredmények bemutatása mellett nemzetközi vonatkozású események is várják a látogatókat a formatervezés, az építészet, a divat, a gasztronómia, és még számos egyéb alkalmazási ágból. A Design Hét Budapest idei mottójához csatlakozva a DesignPécs is nagy hangsúlyt fektet a design gazdasági hasznosulásának bemutatására, a kreatívipari, valamint a rájuk támaszkodó mikro-, kis- és közép- vállalkozások pályára segítésére és fejlesztésére.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kreatív Ipari Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és további 30 kreatívipari vállalkozás hosszú évekre visszavezethető együttműködésének köszönhetően idén is közel száz rendezvénnyel társul a DesignPécs a Design Hét Budapest eseménysorozathoz. A DesignPécs célja, hogy megismertesse a közönséget a régió kiemelkedő kreatívipari eredményeivel, azok létrehozóival, és a munkájukat támogató – mind szellemi javakat, mind a tőkét biztosítani képes – intézményrendszerrel.

A DesignPécs szeptember 29-től október 8-ig várja az érdeklődőket technológiai, építészeti, képzőművészeti vonatkozású designkiállításokkal, divatbemutatókkal, nyitott designlaborokkal, -műhelyekkel, kihelyezett szemináriumokkal, képzésekkel, workshopokkal, vásárokkal, fórumokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. Ezekben a napokban koncentráltan vonulnak fel a magyar és nemzetközi szinten is ismert márkáink által reprezentált helyi nevezetességek: a kesztyűipar, az orgonagyártás, az ékszerkészítés, az építészet, a járműgyártás, vagy a bútoripar. A mindezeket támogató legújabb kori technológiáknak és az ezek alkalmazásában megfigyelhető trendeknek pedig külön kiállításokat is szenteltek a szervezők: a 3D tervezés és nyomtatás, a kézműves termékek reneszánsza, az alulról építkező vállalkozói kezdeményezések, vagy éppen a hagyományok újragondolása, mind visszaköszönnek a programok között.

További információk: https://www.facebook.com/designpecs/

sopron.jpg

Negyedik alkalommal rendezik meg Sopronban is a Design Hetet! Október 6. és 15. között kiállítások, építészeti séták, nyitott műhelyek és kerekasztal-beszélgetések lesznek városszerte, többségük ingyenesen látogatható.

„A Design Hét Sopron idén 15 programot kínál, mindegyik más-más irányból közelít a design témaköréhez. Az eseménysorozat hivatalos megnyitója október 9-én, hétfő este 6 órakor lesz az Alkalmazott Művészeti Intézetben, de már szombaton és vasárnap is építészeti és városismereti séták várják a közönséget.” – mondta el Rokob Csaba, a Design Hét Sopron egyik szervezője, a programokról tartott sajtótájékoztatón.

Építészetről, 3D nyomtatásról, képzőművészetről, a múzeumok 21. századi kihívásairól és a vidéki könnyűzenei életről is szó esik a Design Hét eseményein. A programok sorát az újhullámos kávék világát bemutató Coffee Jam Sopron című rendezvény zárja október 14-15-én a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Pro Kultúra kapcsolódhat a soproni Design Héthez. Fontosnak tartjuk ezt az eseményt, hiszen nagy hatással lehet a saját környezetünk jövőjéről való gondolkodásra. A Coffee Jam Sopron című rendezvényen kívül a vidéki zenei világról szóló kerekasztal-beszélgetésnek is helyet ad a Liszt Központ. Utóbbit egy szokatlan helyszínen, az épület „pincéjében” rendezzük meg. A helyszínválasztás nem véletlen, mert ez is a jövő felé mutat: a tervünk, hogy az alagsorban egy Népmese pontot alakítunk ki.” – mondta el Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

További információk: https://www.facebook.com/designweeksopron/

gyor.jpg

Idén először rendezik meg Győrben a Design Hetet! 2014 óta Sopron és Pécs város is csatlakozott a Design Hét Budapest eseményeihez 2017-ben pedig Győr is bekapcsolódik a programba és teret ad a kortárs magyar designnak. Október 6. és 15. között szakmai előadás, kiállítás és design túrák várják az érdeklődőket.

Nagy Zsuzsa, építész és a győri fesztivál kurátora elmondta: „fő elhatározásunk a győri és Győr-környéki tehetséges designerek felkutatása és bemutatása a Design Hét Győr keretein belül”. Céljuk minél nagyobb figyelmet irányítani a bemutatott designerekre a befektetői szférában is. „Valljuk, hogy a design és a kortárs építészet alkalmazása mérhető, minőségi változást hozhat egy vállalkozás életében.”

A rendezvénysorozat megnyitója egyben kiállítás-megnyitó is, a kiállításon tehetséges győri designerek mutatkoznak be. A megnyitót október 6-án, 17 órakor tartják a Dunakapu téren található Delikát házban.

A Terasz-csoport által szervezett győri programsorozat alatt fontos szerepet kapnak a design túrák, a város építészeti és kulturális értékeit népszerűsítő séták. „Olyan helyekre is szeretnénk bekukkantani, ahol rejtett szépségeket, értékeket mutathatunk meg a belváros egyébként zárt kapui mögött.” – mondta el Csobayné Pintér Éva túravezető az infoGyőr.hu-nak.

További információk: https://www.facebook.com/Design-Hét-Győr-153331748556218/

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3612927079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása