Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Magyar Design 2017

Magyar Design 2017

2017. április 07. - Darqo

14358857_1147373631991040_2095571186799590149_n.png

Gondoltam, hogy a mai napon megmutatom nektek, hogy miért érdemes ellátogatnotok hétvégén az OTTHONDesign kiállításra és az ezen belül felállított MAGYAR DESIGN standra. Nagyon egyszerű a válasz: azért mert valóban különleges és egyedi hazai lakberendezési kiegészítőkkel találkozhattok!

Boldog Anita 2012-ben diplomázott a a MOMÉ-n porcelántervezőként, diplomamunkája mégis egy úszó betonsziget volt. Azóta is betonnal foglalkozik, az egyetem után nem sokkal megalapította az AB concrete Design márkát, aminek tulajdonosa és tervezője egy személyben. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

01abconcretedesign.jpg

Antal Balázs szilikátipari tervezőművész a MOME-n végzett porcelántervezőként. Dolgozott a Herendi Porcelánmanufaktúrában, mint porcelánfestő, 8 éve pedig BAANTAL márkanéven készíti különleges, egyedi kézműves kerámiatárgyait, valamint nem utolsósorban a Manzárd Cafén is rendszeres időközönként publikál. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

02baantal.jpg

Baraksó Alexandra tavaly diplomázott ipari termék – és formatervező mérnökként az Óbudai Egyetemen, ahol személyes projektjei szempontjából a textil meghatározó ponttá vált. Jelenleg belsőépítészetet tanul a Metropolitan Egyetemen és a Fészek Részek design stúdió időszakos gyakornokaként dolgozik a tavalyi év elejétől. A design stúdióval való együttműködésben mutatja be Flow elnevezésű függőszékének prototípusát. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

03baraskoalexandra.jpg

Deme Tamás egy éve diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező szakán, ahol egyik félévben lehetősége adódott egy négy hónapos látogatást tenni a Kingston University bútortervező tanszékén. A Fészek Részek design stúdióval közös munkában megvalósult Release asztalt láthatják tőle az érdeklődők a kiállításon. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

04demetamas.jpg

Bergovecz László 2013 szeptemberében, külföldi tanulóéveiről hazaérve kezdte megfogalmazni a Fészek Részek projektet. A márka munkásságában a környezettudatosság és a fenntarthatóság első számú szempont: bútoraik különlegessége, hogy okos gyártmányrajzuknak köszönhetően hulladékanyag nélkül előállíthatóak. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

05feszekreszek.jpg

A Hannabi álomkanapék gyártásával foglalkozik. Bútoraik amellett, hogy szépek, ergonomikusak és nagyon tartósak is. Készülhetnek egyedileg pontosan olyan méretű, színű és összeállítású verzióban, melyet a vásárló megálmodott. Ráadásul nem előregyártott elemekből összesakkozott megoldásokról van ezesetben szó – centiméter pontos igényre gyártott bútor készül minden esetben! A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

06hannabi.jpg

Az Industreal design stúdiót Prókai Ádám és Halász Előd alapította. A stúdió bárki számára elérhető, magas színvonalú, komplex, mégis művészeti szemléletű megoldásokat kínál, melyek mind átgondoltságukban, mind megoldásaikban, mind rugalmasságukban alkalmazkodnak a felhasználói igényekhez. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

07industreal.png

Juhos Lehel formatervező 2012-ben mutatta be első, saját fejlesztésű termékét JUHOS DESIGN STUDIO néven. Lehel saját munkái mellett más cégek számára is tervez. Az idei Magyar Design standon mutatja be új lámpacsaládját, melyet a SOCOWOO-nak készített. Itt olvashattok bővebben róla.

08juhoslehel.jpg

Kerékgyártó András bútortervező 2011-ben a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen először formatervezőként, majd pedig 2013-ban Helsinkiben az Aalto Egyetemen bútortervezőként is mester diplomát szerezett. Legújabb bútorkollekciója a Plydesign Kft-vel való együttműködésben valósult meg, ezt láthatjátok a kiállításon. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

09kerekgyartoandras.jpg

Koralevics Rita 2012 óta készít PAPER UP! néven egyedi karakterű lakberendezési tárgyakat – jellemzően lámpákat, vázákat, és kisebb kiegészítőket. Rita minden tárgya nyomdai papírhulladék újrahasznosításával készül. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

10paperup.jpg

A PDSIGN formatervező stúdiót 2010-ben alapította Pataki Dávid és Sárközi Lilla. Dávid, a stúdió tervezője, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fémműves formatervezőként. Másfél évvel ezelőtt bővült a műhely és a géppark, a bővítés lehetőséget teremtett egy nagyobb stúdió létrehozására is. Legfrissebb munkáik láthatóak a kiállításon. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

11pdsign.jpg

Puzsér Zsanna idén januárban végezett a BME terméktervező mérnök mesterképzésén. Hivatalosan még nem rendelkezik márkával, a következő néhány évben tervezi megalapítani a saját tervezői stúdióját. A Magyar Design standon Zsanna diplomamunkájaként elkészült Join’Crete bútorcsalád egy darabját ismerhetik meg a látogatók. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

12puzserzsanna.jpg

A NezozeN 2012 óta működik aktívan, Socowoo márkanéven készülő munkáik jelentős részét a Krion akril anyagból készített termékek, elsősorban recepciós pultok és mosdópultok és saját tervezésű bútorok és kiegészítők teszik ki. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

13socowoo.jpg

Söptei Eszter 2012 óta esztersoptei design néven tervez különleges lakástextileket. Kollekciójában találhatók párnák, kárpitok és akusztikát javító, speciális textil felületek is. Jelenleg a geometria mozgatja meg leginkább alkotói fantáziáját, síkban és térben egyaránt. A Stilblog interjújában olvashattok bővebben róla.

14sopteieszter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8712403123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása