Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

OTTHONDesign 2017 – MAGYAR DESIGN Kiállítás

OTTHONDesign 2017 – MAGYAR DESIGN Kiállítás

2017. április 05. - Darqo

14358857_1147373631991040_2095571186799590149_n.png

Tavaly óta vagyunk az OTTHONDesign, ezen belül is a MAGYAR DESIGN szekció médiatámogatói, idén pedig újra nagy örömmel adok hírt az eseményről. A CONSTRUMA otthonteremtési csokron belül 2017. április 5 – 9. között immár 6. alkalommal megrendezésre kerülő, két pavilont is magába foglaló kiállításon a konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet.

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók 2017-ben is találkozhatnak a fiatal magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. A kiállítási tárgyak között prototípusok, kísérleti darabok és kisszériás, vagy egyedi megrendelésre készülő termékek is szerepelnek. A standon idén is helyet kap egy társalgó-kávézó, ahol a tervezők bútoraival berendezett térben lehetőség nyílik személyes találkozásra a kiállítókkal, valamint szakmai eszmecserére és kapcsolatépítésre. A kiállítás felvállalt célja, hogy a design szemléletet közelebb hozza a látogatókhoz, ezért a tervezői koncepciókat, elgondolásokat is közvetíti, bemutatja az érdeklődők számára. A legújabb trendekről elmondható, hogy nem feltétlenül a vizualitásban, „első ránézésre“ rajzolódnak ki, hanem sokkal inkább a tervezői megközelítésben találunk hasonlóságokat, mint például variálhatóság, környezettudatosság újraértelmezés. Az idei kiállítást egyfajta kortalan design, azaz megoldásaiban egyszerűsödő, az erőforrások ésszerű felhasználását szem előtt tartó, a funkcionális igényekre koncentráló és hosszútávra készülő tárgyak jellemzik.

Kedvenc hazai designnal foglalkozó blogunk, a Stilblog egyébként részletes interjúkban mutatja be az idei MAGYAR DESIGN szekció tervezőit, érdemes ide kattintva elolvasni a cikkeket.

magyardesign.png

A 2015-ös OTTHONDesign kiállításon nagy sikerrel debütált Download Design projekt is folytatódik, idén a fiatal gyermekek kerülnek a középpontba, a 2017-es Download Design KID kiállításra 13 bútorral készülnek a tervezők. A tervek szerint több éven keresztül zajló Download Design kezdeményezés célja, hogy a felhasználó az open design szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz/kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők. A bútorokat egyébként ide kattintva nézhetitek meg és tölthetitek le.

www-2016-003_800.jpg

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Weboldal

Facebook

otthon2017_hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9212374553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása