Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kortárs installáció ott, ahol a legkevésbé számítanál rá

Kortárs installáció ott, ahol a legkevésbé számítanál rá

2017. február 10. - Darqo

chiharu_shiota2017_01.jpg

Chiharu Shiota egy olyan helyszínt választott legújabb gigantikus installációjához, ahol nem csak a művészetek iránt élénken érdeklődő emberek találkozhatnak vele, hanem azok is, akik minden valószínűség szerint a lehető legritkábban néznek meg egy-egy kiállítást. A lenyűgöző, sejtelmes, légies alkotásnak a párizsi Le Bon Marché bevásárlóközpont ad otthont, merthogy ugye ki mondta, hogy ilyen helyeken nem lehet kulturálódni?!

A február 18-ig még élőben is megtekinthető kiállításban a japán művész több mint 270 kilométer hosszúságú fehér fonal segítségével 150 darab hajót lógatott a térbe az üvegmennyezetről, a földszinten pedig egy barlangszerű építményt készített, amelynek végén, a legutolsó odúban az installációról lehet többet megtudni.

Az elképesztően komplex alkotás a „Where are we going?” címet kapta, így tökéletesen passzol a művésznő különböző kérdésekkel terhelt munkáihoz. Merre tartunk mi? Merre tart a világ? Merre tart az élet? Senki sem tudja a választ ezekre a kérdésekre, azonban minden összefügg mindennel, mindenki hatással van mindenkire, így válaszok hiányában is következtethetünk és dönthetünk az irányokról…

Chiharu Shiota korábbi alkotásairól szóló bejegyzéseinket ide kattintva találjátok.

chiharu_shiota2017_02.jpg

chiharu_shiota2017_03.jpg

chiharu_shiota2017_04.jpg

chiharu_shiota2017_05.jpg

chiharu_shiota2017_06.jpg

chiharu_shiota2017_07.jpg

chiharu_shiota2017_08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5712188008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása