Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gyerekrajzokból plüssállatok – Ők nyerték az IKEA harmadik rajzversenyét

Gyerekrajzokból plüssállatok – Ők nyerték az IKEA harmadik rajzversenyét

2017. február 08. - Darqo

united_states.png

Az IKEA harmadik éve kéri a gyerekek segítségét világszerte abban, hogy limitált puhajáték-kollekciót tervezzenek. A legutóbbi rajzversenyt tavaly év végén tartották, én pedig kíváncsian vártam a fejleményeket és a megvalósulásért kiáltó ötletek sokaságát. Összesen több mint 70 ezer pályázat érkezett a felhívásra, ez 18 ezer rajzzal több, mint a megelőző évben, úgyhogy meglehetősen nehéz volt a döntés, de nem csak a mennyiség, hanem a minőség miatt is.

A művek közül országonként először az IKEA munkatársai, majd az IKEA FAMILY klubtagok szavazták meg a döntős rajzokat, a zsűri pedig ezek közül választotta ki a tíz győztest Japántól az Egyesült Arab Emirátusokig. Az IKEA célja, hogy a limitált kollekció minden egyes darabjának eladásával az IKEA Foundation hátrányos helyzetű gyermekek támogatását célzó munkáját segítse.

Bodil Fritjofsson, az IKEA gyermektermék-fejlesztője a tíz nyertes rajz kapcsán elmondta:

„A tíz nyertes rajz igazán szeretni való képzeletbeli állatokat ábrázol. A színkombinációk egyszerűen csodálatosak, a formák és kifejezések lángra gyújtják a képzeletet. Egy ilyen hatalmas projekt részesének lenni számomra olyan, mintha a gyermekek saját, izgalmas és kreatív világába kaptam volna meghívást. A beérkezett pályázatok száma elképesztő − a világ biztosan nem szenved hiányt a jövő művészeiből és tervezőiből – néhány rajz valóságos remekmű! A projekt lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek felébresszék a bennük rejlő kreativitást, és teret adva rendkívüli képzeletüknek, megrajzolják álmaik játékát. Mindez egyértelműen megmutatkozik a rajzokban: saját kútfőből alkotnak és egyáltalán nem másolnak már létező dolgokat.”

A tíz nyertes között találunk tojás alakú baglyot, boldog pókot, mosolygó szivárványfelhőt, kék nindzsa-madarat, bolyhos-tüzes oroszlánt és még másokat is. A döntési szempontok között szerepelt, hogy az elképzelt dizájn új legyen és bepillantást engedjen a gyermeki fantázia birodalmába.

A kiválasztott rajzokból készült figurák egy különleges, limitált puhajáték-kollekció részét képezik majd, melyek világszerte az új, „Játékkal a változásért” kampány részeként kerülnek majd 2017 végén az IKEA áruházak polcaira. A megvásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat.

 

Az IKEA készített a magyar nyertesek rajzaiból egy kifestőt, amit ide kattintva letölthettek.

 

A győztes rajzok

 

Ausztria – Kék madár

austria.png

Lengyelország – Boldog pók

poland.png

Egyesült Államok – Szivárványfelhő

united_states.png

Ausztrália – Róka

australia.png

Németország – Krokodil

germany.png

Oroszország – Tukán

russia.png

Japán – Tojás alakú bagoly

japan.png

Egyesült Arab Emirátusok – Bolyhos oroszlán

united_arabic_emirates.png

Dél-Korea – Lila szörny/sárkány/sün

korea.png

Bulgária – Egyszarvú kutya

bulgaria.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8612187894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása