Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Műanyaggal újjáélesztett vintage bútorok

Műanyaggal újjáélesztett vintage bútorok

2017. január 16. - Darqo

tatiane_freitas01.jpg

Az utóbbi idők egyik legszívmelengetőbb témájával találkoztam Tatiane Freitas brazil művész, designer elgondolkodtató projektjének képében. A jólelkű tervező régi, törött és hiányos bútoroknak ad új életet, kipótolja a hiányzó részeiket, hogy azok újra használhatóak legyenek.

A "My New Old Chair" című folyamatban lévő sorozatban a jelen kiegészíti a múltat és nem rátelepszik, szinte érzem az újjáélesztett bútordarabok örömét, hogy ismét hasznos részei lehetnek az életünknek...vagy én örülök ennek, de ez mindegy.

Nem elvesznek, hanem hozzátesznek egymáshoz a különböző anyagok, a szépen kidolgozott vintage részek felemelik a segítségül hívott akril értékét, az átlátszó műanyag kortárs minimalizmusa pedig modernizálja és újra az életünk részévé teszi a hagyományokat. A projekt magasztalja a kort és a megszerzett tapasztalatok erejét, ugyanakkor pozitív példát mutat a sokak által egyébként nem kedvelt, semmibevett anyag/anyagok használhatóságának sokszínűségét illetően, ráadásul mindezt úgy, hogy a kintsugi-val ellentétben ennek nem kell aranynak/aranyozottnak vagy más nemesfémmel felturbózottnak lennie.

Bármelyiket elfogadnám!

tatiane_freitas02.jpg

tatiane_freitas03.jpg

tatiane_freitas04.jpg

tatiane_freitas05.jpg

tatiane_freitas06.jpg

tatiane_freitas07.jpg

tatiane_freitas08.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1111985690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása