Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy kis hazai építészet, ami  kisimítja az idegeimet – Octogon 131.

Egy kis hazai építészet, ami kisimítja az idegeimet – Octogon 131.

2016. november 24. - Darqo

14993437_1145932148787988_5170261073769327547_n.jpg

Hiába foglalkozom a művészettel, designnal, építészettel hosszú-hosszú évek óta, az Octogon Magazin legújabb, 131. kiadásának lapozgatása közben hasított bele a gondoltat a fejembe, hogy döbbenetesen sok különleges épület és/vagy belső tér van kis hazánkban, és hogy mennyire fontos lenne, hogy ne lehajtott fejjel, unottan, bosszúsan rohanjunk át a városon, lakóhelyünkön…

...hanem nézzünk felfelé, vizsgáljuk meg az éppen mellettünk elsuhanó építményeket, mert ha megengedjük magunknak azt a luxust, hogy hassanak ránk a formák, anyagok, színek, a tervezők és a kivitelezők elképesztő mennyiségű energiát és kreativitást felemésztő munkája, a pillanat tört része alatt magába szív a szépség és a harmónia, eltávolítva minket a hétköznapok monotóniájából, szürkeségéből, taposómalmából, problémáiból. Biztos nektek is vannak ilyen felismeréseitek, amikor tudjátok, hogy mindig bennetek volt az az adott gondolat, de egészen eddig a pillanatig nem aktivizálódott, nem fogalmaztátok meg ennyire tisztán. Nekem ez most ilyen.

A teljesség igénye nélkül most is hoztam néhány olyan, számomra kiemelkedő témát a legújabb lapszámból, amely kisimítja az idegeimet.

Már rögtön az elején magába szippantott a magazin, a több emblematikus épületet, tervet alkotó Tiba János életművét bemutató hosszú, tartalmas cikkel.

tiba_janos.JPG

Aztán csak jött és jött a többi remek épület, enteriőr, kiállításbeszámoló, például a Szövényi István és Szövényi Anna apa-lánya építészpáros által tervezett etyeki Anonym Ikerpince és kóstolóház.

anonym.JPG

A Koch Péter – Nara Stúdió Építésziroda által készített villaépület.

koch_peter_nara_studio.jpg

A Tóth Project Építésziroda által készített rózsadombi villaépület.

toth_project.png

Az Archikon Építésziroda által készített angyalföldi Passzívház-technológiájú Meséskert óvoda.

meseskert2.jpg

A Királyi Pál utcában található Hotel Rum végletekig kidolgozott belső terei.

hotel_rum.jpg

Az idei Art Market Budapest Monofocus kiállításának keretében bemutatott, jótékony célra készült kortárs ékszerek és exkluzív designtárgyak, az Autistic Art Alapítvány és a Filter Galéria, valamint hazai dizájn élvonalába tartozó tervezők együttműködéséből. Ezek közül néhány különleges darab bemutatásra kerül a magazinban.

autistic_art_gaspar_gyorgy_1.jpg

Ez csak a töredéke annak, amellyel az Octogon Magazin 131. kiadása kényezteti az érzékeinket, szerintem érdemes beszerezni a nagyobb újságárusok valamelyikénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7911993992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása