Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lenyűgöző, fából készült korallzátonyok

Lenyűgöző, fából készült korallzátonyok

2016. szeptember 14. - Darqo

joshua_abarbanel01.jpg

Ritkán érzem úgy a fából készített szobrok láttán, hogy a saját lakásomban is örömmel látnám valamelyiket, de néhanapján azért előfordult már ilyen. Legutóbb 2014-ben, Martin Tomsky brit művész szobrai láttán éreztem azt, hogy bármelyiket elfogadnám, illetve most, Joshua Abarbanel művei rabolták el a szívemet.

Tomsky volt az, akinek lézerrel vágott falapokból rétegezett domborművei, komplex történetei elgondolkodtattak azon, hogy vajon egészen a bemutatásuk pillanatáig miért nem kívántam még meg egyetlen egy ilyen alkotást sem, úgyhogy a mai napig hálás vagyok neki érte.

A mai poszt témájául szolgáló amerikai művész szobrai tovább mélyítik a fából faragott, vágott, formált szobrok iránti pozitív érzelmeimet. Abarbanel hasonló elvek mentén közelíti meg a fa megmunkálását, de ő sokkal jobban igénybe veszi a teret korallzátonyokhoz, fraktálokhoz hasonlítható, összevisszaságukban is szabálykövető szobraihoz.

Akár azt is mondhatnám, hogy Tomsky és Abarbanel szobrai kétpetéjű ikrek, és bár Tomsky mesemondó alkotásai még mindig jobban vonzzák a tekintetemet és a figyelmemet, már két faszobrász is van, akinek örömmel birtokolnám a műveit!

joshua_abarbanel02.jpg

joshua_abarbanel03.jpg

joshua_abarbanel04.jpg

joshua_abarbanel05.jpg

joshua_abarbanel06.jpg

joshua_abarbanel07.jpg

joshua_abarbanel08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr28847682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása