Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bajnokok szemüvege – Rozi Eyewear/Olimpiai kollekció

Bajnokok szemüvege – Rozi Eyewear/Olimpiai kollekció

2016. augusztus 17. - Darqo

thinwood-rozi-eyewear-olimpiai-kollekcio-o1.jpg

A Rozi Sunglasses történetét a kezdetektől fogva követjük, fából készített napszemüvegeikre az első pillanatban felkaptuk a fejünket. A 2013-ban két lelkes kecskeméti designer által alapított márka minden évben előrukkol valami különlegességgel, amiről érdemes beszámolni, ez történt idén is.

Az elmúlt években rengeteg változás történt a Rozi háza táján, névváltozások mellett többek között az is, hogy már nem csak napszemüveglencsékkel, hanem dioptriás lencsékkel is meg lehet vásárolni a fakereteket. Ezekről a változásokról az Optikai Magazin által készített interjúban nyilatkozott bővebben Kis Arnold alapító, érdemes elolvasni.

thinwood-rozi-eyewear-olimpiai-kollekcio-o2.jpg

A mostani apropó, hogy riói olimpiához kapcsolódva egy limitált kollekcióval jelentkezik az időközben Rozi Eyewear, sőt hamarosan Thinwood márkanéven tovább működő hazai manufaktúra. Kis Arnold az extravagáns tükrös arany lencsékkel, valamint természetesen továbbra is fából készített, vadonatúj formavilágú keretekkel megbolondított kollekció egyes darabjait az aranyérmeseink számára ajánlotta fel.

thinwood-rozi-eyewear-olimpiai-kollekcio-o3.jpg

A kollekcióban a design mellett a kényelmet és a tartósságot helyezték a középpontba. A keret alapanyaga egy Arnold által fejlesztett titkos, speciális réteggel bevont 0.6 milliméter vastagságú fa lemez, amely könnyűvé, rugalmassá és erőssé teszi a szemüveget. A szemüveg súlya mindössze 6-7 gramm. A szemüveglencsét az Essilor Magyarország szállítja, 100% UVA és UVB védelmet biztosít. Kiváló színképe mellett tükröződésmentes, valamint karcálló réteggel is rendelkezik.

És hogy hogyan jött az olimpiai kollekció ötlete és miért csak az aranyérmesek, erről Arnold az alábbiakat árulta el:

„Az Essilor budapesti székhelyén volt alkalmam megtekinteni tükrös napszemüveglencse kollekciójukat. Az arany különösen tetszett, elkülönült a többitől. Akkor még nem tudtam mit is kezdhetnék vele, de folyamatosan ott volt a gondolataimban. Pár hetes műhelyemben történő kísérletezés eredményeként az arany hatású fa anyag remekül passzolt hozzá. Ekkor már igen közel volt az Olimpia kezdete, a hírek jó része erről szólt, és egyszer csak jött az ötlet, összekapcsolódott a kettő. Felvetettem az Essilornak az ötletet, alakítsunk ki egy külön kollekciót , és ajándékozzuk meg az aranyérmeseket egy-egy modellel. Ez mind színben, mind megjelenésben tökéletesen passzol kimagasló eredményükhöz. Ők gondolkodás nélkül igent mondtak. Ezt követően elkezdődött az új modellek tervezése. Az arany lencsébe szerettem bele, amelyhez arany hatású fát társítottam. Ez a megjelenés az aranyérmet tükrözi, így egyértelmű volt, hogy nekik fogom felajánlani.”

thinwood-rozi-eyewear-olimpiai-kollekcio-o4.jpg

Érdemes követni a Facebookos oldalukat, mert itt naprakészek lehettek abban, hogy az olimpiai bajnokaink melyik modelleket választják majd, és persze abban is, hogy mikortól lesz elérhető az olimpiai kollekció a földi halandók számára, merthogy bizony bárki megvásárolhatja majd őket nem is olyan sokára.

Rozi Eyewear weboldal

Rozi Eyewear Facebook

Korábbi bejegyzéseinket itt olvashatjátok el.

thinwood-rozi-eyewear-olimpiai-kollekcio-o5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5410414986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása