Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lyon zöld szeme, jégtáblák a városligetben, balatoni kakukktojás és más nyalánkságok – OCTOGON 125.

Lyon zöld szeme, jégtáblák a városligetben, balatoni kakukktojás és más nyalánkságok – OCTOGON 125.

2016. április 11. - Darqo

octogon01.jpg

Abba a kategóriába tartozom, aki nagyon nehezen tud kilépni a mókuskerékből, a napi feladatok megoldásával képes vagyok még akkor is foglalkozni, amikor rajtam kívül már mindenki más alszik. Ha szabadidőről, szabadságról van szó kifejezetten sokat kell dolgoznom azon (is), hogy a kikapcsolódás valóban a semmittevésről szóljon. Egyik trükk, ami egy jó átlagemberhez méltóan mindig beválik, hogy a kedvenc elfoglaltságaim valamelyikére fókuszálok, és amikor sikerül belecsúszni az adott témába, úgy illannak el az órák, hogy észre sem veszem.

Ilyen elfoglaltság például, amikor egy jó könyv vagy az egyik kedvenc magazin kézzelfogható formáját lapozom, olvasom. Az első valóban tavaszias, virágillatú, langymeleg, lágy fuvallatos, forró kávés reggelen például az OCTOGON magazin 125. számát néztem át. Megszokhattátok, hogy az oldalunkon tényleg csak olyan dolgokról esik szó, amit valóban szeretünk, olyan márkák, amelyekben különböző okokból, szívből hinni tudunk, úgyhogy remélem, elhiszitek nekem, hogy ha azt mondom, hogy kis hazánk legigényesebb, legszebb építészeti és design magazinját tarthatja a kezében az, akinek igénye van a kézzelfoghatóságra és nem csak a neten olvas cikkeket.

Az OCTOGON úgy szakmai és informatív, hogy közben érdekessé, érthetővé teszi a különböző témákat a szó legnemesebb értelmében leghétköznapibb, azonban az építészet, design iránt érzékeny olvasók számára is. Átolvastam az idei első lapszámot és arra gondoltam, hogy a kedvenceimmel felcsigázom az érdeklődéseteket.

A legmellbevágóbb az idei első lapszámban, hogy az év elejei történések után még itt is azzal kell szembesülnöm, hogy a pillanat tört része alatt megváltozhat minden körülöttünk. A magazin átolvasása és a poszt megírása között eltel pár napban ugyanis meghalt Zaha Hadid sztárépítész, Lacival közös kedvencünk, pedig az „Építész random” rovatban még örömmel számolnak be arról, hogy megkapta a legrangosabb brit építészeti díjat, a Royal Gold Medal-t.

octogon02.JPG

Érdekes, tartalmas cikket olvashatunk a Lyonban található Euronews székházról, amely mindamellett, hogy impulzív otthona a 13 nyelvű nemzetközi hírtelevízió szerkesztőségének, egyre inkább a város kiemelt látványosságaként is funkcionál. Élénk, feltűnő zöld színe, különleges, geometrikus mintái érzékletesen szimbolizálják a világ pezsgését, változatosságát, két hatalmas „szeme” pedig, hogy a munkatársak bizony rajta tartják a szemüket a történéseken.

octogon03.jpg

Kazuyo Sejma és Ryue Nisizawa építészekkel, akik az Új Nemzeti Galéria városligeti épületének nyertes pályázatát készítették, Irimiás Balázs beszélgetett a tervezési helyszín közelében, a Városligeti-tó partján. A markáns kinézetű, különböző méretű és lejtésű tetőkkel megbolondított épülettel el akarják mosni a határt a múzeum és a környező park között. Ők a fák lombkoronájához hasonlítják a különleges tetőszerkezetet, számomra inkább jégtáblák rétegződésének érzetét kelti. Izgalmas épületről van szó, amelyről sok részlet kiderül az interjúból.

octogon04.jpg

Béres Attila „SG-ház” fantázianevű épülete a Balatonon nem csak a cikkíró számára kakukktojás. A régi tornácos házak hangulatát idéző, azt modernizáló, kívül és belül végtelenül letisztult és egyszerű épület mellett azonban nem lehet szó nélkül elmenni. Elsőre azt mondanám, hogy nem tetszik, közben pedig nem hagy nyugodni. Vagy tetszik? Még majd gondolkodom rajta…

octogon05.jpg

A magazin szerkesztői tudatosan és okosan rendezgetik a cikkeket, mert közvetlenül az SG-ház után egy sokkal közérthetőbb, számomra is vonzóbb épület következik. A főváros és a Budai-hegység erdeinek határára Bara Ákos által tervezett családi villáról van szó, amely nagyvonalú méreteivel, finom részleteivel és remek berendezésével tette magát kívánatossá a számomra.

octogon06.jpg

A W.UP nevű startup cég számára Dékány Annamária belsőépítész álmodta meg a kissé indusztriális, elegáns és minimalista, azonban az egyedi bútorokkal, színekkel mégis játékossá és vidámmá varázsolt inspiráló irodabelsőt, ahol könnyű jól éreznie magát a munkatársaknak...és az olvasónak is a képek láttán.

octogon07.jpg

Persze ezek csak a személyes kedvencek, ezek mellett számos érdekesség, különleges épületek, belső terek találhatóak az OCTOGON magazin idei első lapszámában, amelyet szerintem érdemes még beszerezni úgy is, hogy az új lapszám is kapható már pár napja!

octogon08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr518575988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása