Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Meghajlított asztal, amelyre Leonardo DiCaprio is elismerően bólintana

Meghajlított asztal, amelyre Leonardo DiCaprio is elismerően bólintana

2016. január 13. - Darqo

mousarris-wave-city-coffee-table01.jpg

Az Eredet című Christopher Nolan film egyik legemlékezetesebb jelenete számomra, amikor Ariadne, az álomvilág megtervezéséért felelős fiatal és tehetséges építész még éppen csak tanulgatja a képességeit és egymásra hajlítja a városképet. Stelios Mousarris ciprusi székhelyű designernek is ez a momentum tetszett a legjobban a különleges filmben, úgyhogy elkészítette a saját változatát egy hihetetlenül látványos bútordarab képében.

A korábban az általunk is igencsak kedvelt Duffy Londonnál is dolgozó tervező fából, acélból és 3D nyomtatási technológia ötvözésével készített, végtelenül aprólékosan kidolgozott asztalát nehezen tudnám elképzelni egy panellakásban a 10. emeleten, sokkal inkább műalkotásról van szó, ami galériákat, luxushoteleket, gyűjtők takarítóval megtámogatott lakását díszítheti.

Fölösleges azon lamentálni, hogy mennyire nehéz lehet tisztogatni vagy éppen hányszor ütnénk be a lábunkat, lábujjunkat egy-egy felhőkarcolóba a használat során, hiszen a Wave City Coffee Table limitált példányszámban készül, valószínűleg csak megrendelésre, valamint 5.000 eurós áron kínálja a mára saját designstúdióval rendelkező tervező.

Ettől függetlenül én szívesen elfogadnék belőle egy példányt, és jobban belegondolva nem csak azért, mert tetszett az Eredet. A szürreális fantáziavilágról árulkodó ötlet az, ami önállóan is megáll a lábán és meggyőző erővel bír a filmtől függetlenül, tehát imádnám akkor is, ha először látnám egy fiatal tervező bútorkollekciójának egyik egyedi példányaként.

mousarris-wave-city-coffee-table02.jpg

mousarris-wave-city-coffee-table03.jpg

mousarris-wave-city-coffee-table04.jpg

mousarris-wave-city-coffee-table05.jpg

mousarris-wave-city-coffee-table06.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr368261400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása