Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nulláról berendezett rohadás, avagy utánajártunk Aranyélet-villának

Nulláról berendezett rohadás, avagy utánajártunk Aranyélet-villának

2015. december 02. - Darqo

aranyelet01.JPG

Pár héttel ezelőtt írtunk az HBO új, sorban a harmadik saját gyártású sorozatával, az Aranyélettel kapcsolatban egy kiadós elemzést arról, hogy a benne látható enteriőrök vajon mennyire tükrözik a szereplők felszínességét. Annyira beleástuk magunkat a dologba, hogy komolyan érdekelni kezdett minket, hogy a megérzéseinknek van-e valami valóságalapja.

Elhatároztuk, hogy utánajárunk és egy kicsit kifaggatjuk azokat, akiknek ezt az érdekes miliőt köszönhetjük. Végül Hujber Balázsnál kötöttünk ki, aki a sorozat művészeti igazgatója, és aki a teljes designért felelt a különböző helyszíneken, tehát nem csak a Miklósi villával kapcsolatban. Sok érdekes információt kaptunk a kérdéseinkre egy rövid telefonos interjú keretén belül. Hogy még nagyobb legyen az élvezet, exkluzív képeket is hoztunk, a terveket is megmutatjuk nektek, így könnyen összehasonlíthatjátok a végleges verzióval...vagy például a Miklósi villát úgy, ahogy máshol még nem láthattátok: csupaszon, rohadás-és Janka mentesen.

aranyelet01_ures_haz.jpg

Hujber Balázs már 35 játékfilmben dolgozott és számos reklámot jegyez, így „régi motoros” a szakmában. Az Aranyélet azonban mégis más volt számára, hisz volt idő hónapokig keresni a megfelelő házakat, lakásokat és kitalálni a megfelelő tárgyakat, anyagokat az enteriőrökbe. Dyga Zsomborral és az operatőrrel közösen beszélték meg, hogy mik a pontos elképzelések, de olyan jó forgatókönyv alapot kapott, hogy szinte adták magukat a megoldások a karakterek alapján.

Nappali terv

aranyelet02_nappali_terv1.jpg

aranyelet03_nappali_terv2.jpg

aranyelet04_nappali_terv3.jpg

Nappali a valóságban

aranyelet04_nappali_terv4.jpg

aranyelet04_nappali_terv5.jpg

aranyelet04_nappali_terv6.jpg

A Miklósi villát hosszan keresték, ilyenkor ingatlanközvetítőket is bevontak a munkafolyamatba, és persze saját archívumból is dolgoztak. Fontos volt, hogy egy üres házat találjanak, amelyet ők formálhatnak, alakíthatnak az elképzeléseik szerint. Legalább negyven ingatlant néztek meg, végül rátaláltak arra a második kerületi házra, amely a tökéletes főszereplőnek bizonyult, és ami teljesen üresen állt.

Konyha terv

aranyelet05_konyha_terv1.jpg

aranyelet06_konyha_terv2.jpg

Konyha a valóságban

aranyelet06_konyha_terv3.jpg

aranyelet06_konyha_terv4.jpg

A cselekményekhez, kamera állásokhoz természetesen idomulni kellett, de Balázs ezen kívül nagyjából teljesen szabad kezet kapott a különböző terek megtervezésénél. Fontos szempont volt, hogy már a festéstől, tapétázástól kezdve minden az elképzeléseik szerint nézzen ki, hogy látsszon, nemrég költözött oda a család, és az is, hogy a kert milyen, a Klárikás jelenetek miatt, hisz Janka gyakran beszélget szomszédnőjével a kerítés mellett.

Emeleti előtér terv

aranyelet07_emelet_eloszoba_terv1.jpg

Emeleti előtér a valóságban

aranyelet07_emelet_eloszoba_terv2.JPG

Amint megvolt a villa, a határozott elképzelések alapján annak berendezése már viszonylag könnyen ment, azonban mivel egy kétszáz négyzetméteres "otthonról" van szó, Balázsnak volt dolga bőven az apró részletek kidolgozásánál. Megkaptuk a visszaigazolást is a megérzésünkre, minden Janka ízlését, vagy Janka ízlésének hiányát tükrözi. Azt, hogy a főhősnőnek egyáltalán nincs stílusa, a magazinokból inspirálódik, és ha meglát valamit a címlapon, azt gyorsan megveszi. Janka nem az egységet, összhatást keresi és látja meg, mint egy lakberendező, hanem az egyes részleteket, darabokat, ami, mint tökéletesen látható is, diszharmóniához, káoszhoz vezet.

Hálószoba terv

aranyelet08_haloszoba_terv1.jpg

Hálószoba a valóságban

aranyelet08_haloszoba_terv2.JPG

Ehhez egyébként megfelelő férj, társ Attila is, akit például egyáltalán nem érdeklik, hogy milyen tárgyak vannak az otthonában, mi veszi körül, milyen mondjuk a kanapé, vagy a lámpa. Számára a nap végén csak az a lényeg, hogy legyen hol álomra hajtania a fejét, ami egyébként a munkához való hozzáállásából már sejthető volt. Egyik közös szoba vagy tér sem mutat igazi melegséget. Egyedül Mira szobája az, amely a karakterhez illően némi otthonosságot, kedvességet, naivságot mutat, valamint Márk lázadása is őszintén látszik a szobáján keresztül.

Mira szobája-terv

aranyelet10_mira_terv1.jpg

Mira szobája a valóságban

aranyelet10_mira_terv2.JPG

A sorozatban egyébként nem csak a Miklósi villa, hanem a különböző belső terek kialakítása is minden esetben szándékos, a nagymama házát, a Hollós villát, Klárikáék villáját, a romkocsmások lakását, a próbatermet is mindig a karakterekhez illően rendezték be. Több hónapos tervezésnek, szakértők munkájának eredményét láthatjuk, amely tökéletesen illeszkedik a sorozat minőségéhez, okosan és ügyesen támogatja az Aranyéletet.

Márk szobája-terv

aranyelet09_mark_szoba_terv1.jpg

Márk szobája a valóságban

aranyelet09_mark_szoba_terv2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr258110928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása