Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nincs erkélyed? Csináltass magadnak alternatív változatot!

Nincs erkélyed? Csináltass magadnak alternatív változatot!

2015. november 30. - Darqo

ablakerkely00.jpg

Az elmúlt hetekben két olyan témával is találkoztam, ami az erkélytelen lakásokhoz kínál igencsak figyelemreméltó alternatív megoldást. Az egyik egy jól ismert dán cég, a másik pedig egy argentin építész ötlete.

A Velux által tervezett Cabrio padlásszobák (manzárdszobák) ablakait alakítja át mini erkéllyé, a másik pedig Aldana Ferrer Garcia koncepciója, a More Sky, amely tulajdonképpen bármilyen, csak ablakkal rendelkező lakáshoz jó lehet, már amennyiben volna bátorságod használni.

Miután félek a magasságtól, így a Velux megoldása közelebb áll a szívemhez, biztonságosabbnak tűnik, még akkor is, ha a vízszintesen „lebegő” ablakrésztől azért feláll a szőr a hátamon, mert, bár biztosan baromi biztonságos, de mi van, ha megunja a munkát a tartószerkezet és kupán csap az ablak?

Aldana Ferrer Garcia koncepcióját pedig, bármennyire is ötletes, igényesen kidolgozottnak tűnik és megvalósítás esetén minden valószínűség szerint a legbiztonságosabb anyagokból készítenék, nagyjából soha nem használnám a tériszonyom miatt, de ez persze csak én vagyok.

Nektek melyik jön be inkább?

Velux – Cabrio

ablakerkely01.jpg

ablakerkely02.jpg

ablakerkely03.jpg

ablakerkely04.jpg

ablakerkely06.jpg

ablakerkely02.gif

Aldana Ferrer Garcia

ablakerkely07.jpg

ablakerkely08.jpg

ablakerkely09.jpg

ablakerkely10.jpg

ablakerkely11.jpg

ablakerkely12.jpg

via: mymodernmet, colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr998086160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása