Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

3D-nyomtatott komód XIV. Lajos udvarából

3D-nyomtatott komód XIV. Lajos udvarából

2015. február 16. - Darqo

vincent-coste01.jpg

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem igazán vagyok a régiségek híve, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem csábulok el olykor egy-egy vintage, retro használati-és/vagy lakberendezési tárgy láttán.

Fura dolog, mert az újrahasznosított-és gondolt régiségek viszont örömmel és vágyakozással töltenek el, ha pedig az újragondolás nagyjából teljes, tehát a designerek csak a formavilágot örökítik tovább, azonban modern technikákat és anyagokat alkalmazva jelenítik meg a múltat, teljesen le vagyok nyűgözve. Abba mondjuk most inkább nem mennék bele, hogy a jövő generációi melyik változat iránt táplálnak majd jól eső érzéseket, de erre térjünk majd vissza pár száz év múlva.

A Vincent Coste Design et Associés és a JP sénéquier együttműködésében 3D nyomtatással elkészíthető komód, amely XIV. Lajos francia király leghíresebb asztalos-művésze (ébéniste), André-Charles Boulle eredeti bútordarabjának különleges változata, abba a kategóriába tartozik, amivel kapcsolatban a rajongás jeleit érzékelem magamon.

A nyomtatható komód koncepcióját a Versailles-i kastély által szervezett „18th century, birth of design” című, kiállítással egybekötött versenyre készítette el a csapat. A versenyre beérkezett és kiválasztott pályaműveket itt nézhetitek meg és február 22-ig akár szavazhattok is a nektek leginkább tetsző tervekre.

vincent-coste02.jpg

vincent-coste03.jpg

vincent-coste04.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr807154651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása