Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lumia 830 – Az elegáns jó barát (X)

Lumia 830 – Az elegáns jó barát (X)

2014. december 15. - Darqo

lumia830_01_resize.jpg

Miután hosszú ideje meglehetősen jó és bensőséges kapcsolatot ápolunk a Microsofttal (leánykori nevén Nokia), a Lumia 925, Lumia 1020 és a Lumia 630 teszt után örömmel mondtunk igent a Lumia 830 kipróbálására is. Rendszeres olvasóink már tudják, de azért az újonnan érkezőknek mindenképpen kiemelnénk így rögtön az elején, hogy nem kell megijedni, nem hagyományos, minden technikai részletet felsoroló posztsorozatról, hanem sokkal inkább „Manzárdosan laza”, számunkra kiemelten fontos témákat érintő (fotó, videó) bejegyzésekről van szó.

lumia830_02_resize.jpg

A Lumia 830 első ránézésre, majd kézbe véve is tetszetős, igényesen összerakott mobil. Az elegáns fémes keret és az élénk színű, cserélhető hátlapok, amelyeken visszaköszön a Lumia 1020 jellegzetes fekete fotós moduljának hangulata, figyelemfelkeltővé, megkülönböztethetővé és különlegessé teszi. A minőségi és kifejezetten dizájnos megjelenésen kívül persze fontos azt is kiemelni, hogy egy megbízhatóan és gördülékenyen működő, könnyen kezelhető és szerethető, sok apró extrával felszerelt okostelefonról van szó (ha a technikai is részletek érdekelnek, ide érdemes kattintanod).

lumia830_03_resize.jpg

Ahogy fentebb már jeleztük, számunkra a legérdekesebb mindig a kamera és annak képességei, amelyben a maga 10 megapixeles felbontásával egyáltalán nem marad el hasonszőrű társaitól a Lumia 830, sőt, kifejezetten szép és igényes fotókat készíthetünk vele (videót Full HD-ban és térhatású hanggal rögzíthetünk). Bizonyítékként, a posztban található összes kép ( a készülékfotókat kivéve) ezzel a mobillal készült.

lumia830_04_resize.jpg

lumia830_05_resize.jpg

Mi a több tesztoldal szerint is az egyik legjobb fotós alkalmazást, a Nokia Camerát nyüstöltük, amelynek impozáns és könnyen kezelhető felületével számos beállításra van lehetőségünk. A Nokia Camerát egyébként hamarosan váltja a Denim frissítéssel érkező Lumia Camera, amelyben például alapból benne lesz a HDR funkció, valamint vakus és megvilágítás nélküli fotót is egy időben készíthetünk, amelynek lényege, hogy mi magunk állíthatjuk majd be utólag a tökéletes fényerőt.

lumia830_06_resize.jpg

lumia830_07_resize.jpg

A folyamatosan fejlődő és új funkciókkal bővülő Lumia Creative Studio-ban már alapból rengeteg fotómanipulálási lehetőséggel próbálkozhatunk, de ezen felül ajánlanánk még néhány kedvencünket, amelyek segítségével még inkább szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Ilyen például az Adobe Photoshop Express, amivel természetesen szebbé, élénkebbé, csábítóbbá, tehetjük a fotóinkat.

lumia830_08_resize.jpg

A Camera360 WP-s változatában a remek filterek mellett például „double exposure” fotókat is lehet készíteni.

lumia830_09_resize.jpg

A Fantasia Painterrel az igényes filterek mellett, ahogy a nevéből is azonnal kiderül, teljesen egyedivé varázsolhatjuk vagy éppen pingálhatjuk a fotóinkra, ha van egy kis kéz(ujj)ügyességünk. Többek között ilyen képeket csinálhatsz vele:

lumia830_10_resize.jpg

lumia830_11_resize.jpg

lumia830_12_resize.jpg

A HDR Photo Camera (és persze egy állvány) segítségével gyönyörűséges HDR képekkel örvendeztethetjük meg a világot, ráadásul más applikációkkal készített képeket is könnyedén hádéeresíthetünk.

lumia830_13_resize.jpg

lumia830_14_resize.jpg

A Masks-ban különböző formájú kivágásokkal bolondíthatjuk meg a képeinket, ráadásul ezeket szabadon effektezhetjük.

lumia830_15_resize.jpg

Persze számtalan (és egyre több) jópofa fotós alkalmazással lehet még ezeken kívül is játszadozni, ilyen a Fotor vagy éppen a PhotoFunia a király filterek, valamint a Phototastic a sokszínű kollázsolási lehetőségek miatt.

Ahogy a címben is jeleztük, konklúzióként egyértelműen azt a tanulságot tudtuk levonni, hogy meglátni és megszeretni egyszerű volt a Lumia 830 okostelefont, a pillanat tört része alatt hozzánőtt a szívünkhöz, úgyhogy nektek is jó szívvel ajánljuk a figyelmetekbe.

Hallottál már róla? Útjára indul a MANZÁRD DISKO. Katt a képre bővebb információkért!

manzárd event.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr286979975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása