Most először fordult el, hogy az aktuális IKEA-s sajtótájékoztatót nem tisztelte meg az időjárás valami brutális hidegfronttal, viszont ez az alkalom sem telhetett el furaság nélkül, hiszen ezúttal a novemberi tavasz kellős közepén igyekeztünk a Gastropolis főzősuliban tartott karácsonyi kollekcióbemutatóra.
Az újdonságokat bemutató rövidke sajtótájékoztató után (a kedvenc tárgyainkat most is elhoztuk nektek, de erről egy picit később) egyből az este lényegére terelődött a szó, miszerint, nekünk kell elkészíteni a vacsoránkat, az egyébként az IKEA áruházakban is kapható finomságok közül néhányat. Volt heringsaláta, lazacfilé roston, svéd húsgolyó és gyümölcsös tejberizs is. A keverőtálban összegyűjtött cetlik közül mi a svéd húsgolyót húztuk feladatként, és talán mondanunk sem kell, a hozzánk rendelt séf segítségével meglehetősen jóra sikerült a végeredmény (mint ahogy a többi csapatnál is az egyéb kaják).
A sajtótájékoztató keretében egyébként arról beszéltek röviden, hogy mielőtt végső kétségbeesésünkben a család nő tagjait újabb pipere-szettel, a férfiakat nyakkendővel, sállal vagy zoknival, a legkisebbeket pedig olyan játékokkal lepnénk meg, amelyekre egy hét múlva már rá se néznek, idén karácsonykor is érdemes inkább ellátogatnunk az IKEA áruházakba, mert olyan megoldásokat kínálnak a számunkra, amelyek akár pénztárcakímélő üzemmódban is tökéletesen működnek. A lehetőségek tárháza meglehetősen nagy, idén karácsonykor is rengeteg különlegességgel várnak mindenkit.
Ahogy fentebb jeleztük, hagyományunkhoz híven most is elhoztuk néhány kedvencünket, kifejezetten a karácsonyra hangolva, és mint máskor, most is igaz a kijelentés, hogy természetesen a bemutatásra kerülő tárgyak csak egy részét képezik a teljes kollekciónak, érdemes tehát személyesen ellátogatnotok az IKEA-ba a nagy karácsonyi bevásárlótúrák egyikén.