Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Készíts lámpaburát bringázás közben!

Készíts lámpaburát bringázás közben!

2014. május 28. - Darqo

Mark Colliass01.jpg

Mark Colliass, a Nottingham Trent University design szakos hallgatója feltalált egy különleges szerkezetet, amelynek segítségével bringázás közben lámpaburát készíthetünk magunknak. A pedálhajtással működtethető, kormányhoz rögzíthető kiegészítővel állítólag körülbelül 40 perc biciklizés alatt elnyeri a végleges formáját az egyszerű, biogyanta alapú lámpabura.

A tervező szerint, a szerkezet nem csak egy új megközelítése a gyártási folyamatoknak, hanem egyfajta kritika is a mai pazarló, úgynevezett „eldobható kultúrával” kapcsolatban. Az innovatív projekt célja, hogy összekösse az embereket és a gyártási folyamatokat, hiszen, ha az emberek valamilyen formában bekapcsolódhatnak ezekbe a folyamatokba, sokkal jobban megbecsülik a használati tárgyaikat. Ez az ötlet nyilván nem veszélyezteti az olcsó Ikeás lámpák piacát, de Colliass már annak is örül, hogy egyáltalán beszélgetés indult a témával kapcsolatban. Nektek mi a véleményetek róla?

Mark Colliass02.jpg

Mark Colliass03.jpg

Mark Colliass04.jpg

Mark Colliass05.jpg

Mark Colliass06.jpg

Mark Colliass07.jpg

Mark Colliass08.jpg

Mark Colliass09.jpg

Mark Colliass10.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr496196923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása