Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Öntisztít a kapaszkodó - Cyclean

Öntisztít a kapaszkodó - Cyclean

2014. április 16. - Darqo

Cyclean01.jpg

Környezetemben elég sokan idegenkednek a kapaszkodástól a közlekedési járműveken, tartva attól, hogy az arra alkalmas felületeken kórokozók tömegei várják, hogy ráugorjanak vacsavacsa kezecskéikre. Töredelmesen bevallom, én is ebbe a kategóriába tartozom, úgyhogy a fiatal kínai designerek egy csoportja által megtervezett öntisztító kapaszkodó felkeltette az érdeklődésemet.

Li Jiyang, Liu Tao, Qiu Zhen, Zeng Jiayu és Zhou Shen ötletére, a „Cyclean”-re simán rámondhatnánk, hogy tulajdonképpen egy tipikus kapaszkodóra hajaz, azonban a műanyag kamrában a heveder forgatás közben átesik egy alapos tisztításon (a tisztító szivacs cserélhető, a fertőtlenítőszer pedig újratölthető lenne). Az ötlet egyébként díjat is nyert a tavalyi Red Dot-on, 2014 design koncepciója kategóriában, és csak egyetlen kérdésem maradt: mikor kerül tömeggyártásra?

Cyclean02.jpg

via: design taxi

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr546000730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása