Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kecsesen hullámzó kinetikus lámparendszer

Kecsesen hullámzó kinetikus lámparendszer

2014. március 26. - Darqo

mantarhei01.jpg

A világítótesteket gyártó és forgalmazó Selux és az ART+COM design stúdió együttműködésében megálmodott kinetikus lámparendszer már a képek alapján levett a lábaimról minimalista hangulatával, finom eleganciájával, pedig akkor még nem is olvastam a részleteket és a videót sem láttam.

 

A Manta Rhei fantázianévre keresztelt kinetikus lámpa tizennégy, egyenként 1,2 méter hosszú hajlékony fém lamellából áll, amelyek mindegyikét tíz papírvékony OLED-alapú világítás-koncepcióval láttak el. A lamellák vékony acélhuzalokkal kapcsolódnak az elegáns keretben elhelyezett motorikus rendszerhez, amelynek segítségével, ha úgy kívánjuk, kecses mozogásba vagyis inkább súlytalan lebegésbe, hullámzásba kezd ez a gyönyörűség (sőt, akár különböző előre programozott koreográfiát is képes bemutatni).

 

A designkoncepció 2012-ben Frankfurtban, 2013 Berlinben került kiállításra, információk szerint az ötletgazdák jelenleg egy egész kinetikus lámpacsalád kidolgozásán fáradoznak az alapötlet tökéletesítésével és továbbgondolásával. Kell! Most!

mantarhei02.jpg

mantarhei03.jpg

mantarhei04.jpg

mantarhei05.jpg

mantarhei06.png

mantarhei07.jpg

mantarhei08.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr55867906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása