Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fényben úszó radikális budoár Párizs szívében -  Madeleine Loft Apartment

Fényben úszó radikális budoár Párizs szívében - Madeleine Loft Apartment

2014. február 26. - Mocca

madeleine_loft_hqroom_ru_1.jpg

Párizs szívében, a Place de la Madeleine egyik kétszáz éve a tér fölé magasodó épületének legfelső szintjén, egykori cselédszobák vertikális összenyitásával alakították ki a ma Madeline Loft névre keresztelt lakás fényárban úszó beltereit. Az Ateliers Michael Herrman építészei által elkövetett 140 m2-es három hálószobás duplex kompromisszumok nélkül hozza a tetőtéri alapvetéseket. Minden megtalálható benne, ami az összes hasonló kialakítású „padlásszobákban”, szerte a nagyvilágban.



 

Amitől mégis más: az a francia szalonok korabeli hangulatát megidéző kuckózásra hívogató pihenők, az erős kontrasztot adó masszív tartógerendák, a márvány kandalló, a szinteket egybemosó – kicsit para –, ám annál extravagánsabb üvegpadló, a szinte minden szabad felületet kitöltő hatalmas üvegfelületek, persze csak ott, ahol épp nem évszázados mészkő foglalja el a helyet, valamint a talán legértékesebb, egyben legbujább „beépített elem” az öt méter magas függőleges kert. Az összképet tekintve az ember a modernizmus, a szürrealizmus, a minimalizmus, és hi-tech Eiffel-toronyra néző kísérleti játszóterén találja magát, ahol a stílusok közötti egyensúly hajszálvékony, ám mégis tökéletes...



 

madeleine_loft_hqroom_ru_8.jpg

madeleine_loft_hqroom_ru_7.jpg

madeleine_loft_hqroom_ru_6.jpg

madeleine_loft_hqroom_ru_5.jpg

madeleine_loft_hqroom_ru_4.jpg

madeleine_loft_hqroom_ru_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr425833735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása