Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fetrengj te a macskán!

Fetrengj te a macskán!

2014. január 29. - Darqo

unfold01.jpg

Macskatulajdonosok, figyelem! Gondolkodtatok valaha azon, hogy milyen érzés lenne, ha ti fetrenghetnétek úgy a cicátokon, ahogy ő fekszik rajtatok? Az Unfold nevű belga/holland design stúdió jóvoltából egy különleges cél érdekében ez a dolog kipróbálható volt, ugyanis a vicces kedvű tervezőik készítettek egy 3 és fél méter széles fekvő és pihe-puha macskát.

 

2010 júniusában a Luchtbal kulturális központ szervezésében került megrendezésre a helyspecifikus HABITAT projekt, amelynek célja az volt, hogy Antwerpen Luchtbal kerületének felújítása előtt új életet leheljen a kerületbe, felhívja a figyelmet a közelgő változásokra és regenerálja az életminőségét a kijelölt területnek.

 

A projektben belga és nemzetközi művészek foglalhatták el és rendezhették be saját ízlésük szerint, de természetesen a cél érdekében megfogalmazott alkotásokkal egy üres bérház 8 apartmanját. A nyolc művész, pontosabban a Planungsbüro (D), Anthony Kleinepier & TTTVo (NL), Mattonoffice (D/NL), Office for Subversive Architecture (UK/D), Hanneke Paauwe (B/NL), Bart Prinsen (B), Rob Voerman (NL) és természetesen az Unfold (B/NL) volt egyébként a környék felújítása előtti utolsó „lakója” ennek a bizonyos bérháznak.

 

A HABITAT projekt részeként készítette el az egyik apartmanban az Unfold a képeken látható Felis Domesticus nevű gigacicát, amelyet a lakóhelyhez való ragaszkodás jelképeként helyeztek el az egyik szobában, és amelyet akkor bárki kedvére használhatott az 1 hónap alatt. Nos, talán lakásba azért nem, de kerti bútorként simán el tudnék képzelni egy ilyet.

unfold02.jpg

unfold03.jpg

unfold04.jpg

unfold05.jpg

via: design taxi

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr455775024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása