Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ra Paulette, a barlangfaragó

Ra Paulette, a barlangfaragó

2014. január 14. - Darqo

Ra Paulette01.jpg

Ra Paulette az elmúlt 29 évben azzal töltötte idejét, hogy különböző barlangok falát faragta át egyedi művészeti alkotássá. 1985-ben számos alkalmi munka után úgy hozta az élet, hogy kotrómunkásként kellett megkeresnie a kenyérre valót, azonban ez valami újdonságot is hozott az életébe, hiszen ebből fakadóan talált rá az első barlangra, amit saját kedve szerint kezdett átalakítani.

 

Két évébe telt, amíg elkészült az első gigantikus alkotással, a siker pedig garantált volt. Az azóta eltelt időben 14 barlangot díszített fel a 67 éves szobrász, egy-egy lenyűgöző alkotás elkészítése általában minimum 1, de akár több évet is igénybe vehet a helyszín méretétől és a minták bonyolultságától függően. Az úgynevezett „Ra-barlangokat” Új-Mexikó területén érdemes keresni, ha pedig behatóbban is érdekel a téma, a művész életéről és munkásságáról szóló többszörös díjnyertes dokumentumfilmet is érdemes megnézni Jeffrey Karoff rendezésében.

Ra Paulette02.jpg

Ra Paulette03.jpg

Ra Paulette04.jpg

Ra Paulette05.jpg

Ra Paulette06.jpg

Ra Paulette07.jpg

via: design taxi

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr425707517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása