Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Karácsony az IKEA-val / X

Karácsony az IKEA-val / X

2013. december 10. - Darqo

01Ikarácsony - Saját fotó01.jpg

Vajon hidegfront jött? Az idei Ikeás évad egyik átívelő, fő történetszálának újabb cliffhangeréhez érkeztünk, amelyről annyit érdemes tudni az új olvasóknak, ha az IKEA hív minket sajtótájékoztatóra, az időjárás idáig mindig a zordabb oldalát mutatta meg számunkra. A válasz a feltett kérdésre: igen! Ezúttal sem volt másképp, az idei tél első kövér hópelyheit fújta a jeges északi szél az arcunkba, mikor a kukTanoda Főzőiskolába szervezett karácsonyi kollekció bemutatóval egybekötött közös sütögetésre tartottunk Lacival.

 

Az istenhozottitalok segítségével átmelengetett testtel, lélekkel és már-már kedélyesen elhajló figyelemmel hallgattuk meg a rövidre szabott kollekcióbemutatót, amelyet néhány érdekes és kreatív tippel fűszereztek. Például októberben érkeztek meg az IKEA-ba a SNÖMYS dekorációk, csomagolópapírok és világítások. Minket karácsonykor mondjuk a hagyományos piros, zöld, fehér színkombinációjú tárgyak tudnak levenni a lábainkról, de egyébként széles választékban próbálják kielégíteni a különböző igényeket. Kedvenceink, amelyekből bármilyen mennyiséget el tudnánk fogadni:

 

SNÖMYS csomagoló-és címke készlet

 

02Ikarácsony - Snömys csomag01.jpg

02Ikarácsony - Snömys csomag02.jpg

02Ikarácsony - Snömys csomag03.jpg

02Ikarácsony - Snömys csomag04.jpg

 

DUKTIG sütőkészlet

 

03Ikarácsony - Duktig.jpg

 

GODTA bögre

 

04Ikarácsony - Godta.jpg

 

SNÖKUL 4 db-os mézeskalácsház kivágó készlet

 

05Ikarácsony - Snökul01.jpg

05Ikarácsony - Snökul02.jpg

 

SNÖKUL csokoládé/marcipán formázó

 

06Ikarácsony - Snökul csokiforma.jpg

 

STRÅLA díszek

 

07Ikarácsony - Snömys dísz.jpg

 

STRÅLA díszítőelem

 

08Ikarácsony - Strala díszítőelem.jpg

 

STRÅLA izzósor

 

09Ikarácsony - Strala izzósor.jpg

 

STRÅLA függőlámpa

 

10Ikarácsony - Strala függőlámpa.jpg

 

SNÖMYS dísz, ló

 

11Ikarácsony - Snömys dísz ló.jpg

 

A kreatív tippek között pedig a legtutibb volt például a „csomagolj be minden ajándékot úgy, hogy annak a formája tökéletesen látszódjon, vagy amennyiben valaki nem igazán barátkozik az ollókkal, celluxokkal, ragasztókkal, kipróbálhatja akár a japán furoshiki technikát is, amely textíliát használ a csomagoláshoz.

 

12Ikarácsony - tipp01.jpg

13Ikarácsony - tipp02.jpg

 

A tájékoztató után aztán mindenki belevethette magát az édességkészítés legmélyebb bugyraiba, minket például órákra lekötött a mézeskalács gyúrás, szaggatás, dekorálás rejtelme. Mit kezdenek a bloggerek a szaggatásra váró süteménytésztával? Már előttük a poént Facebookos oldalunk borítóképével, amely mindenki számára bebizonyítja, hogy a bloggerek bizony totál megszállottak, és bármilyen alapanyag kerül a kezükbe, megpróbálják saját blogjuk nevét, de legalább annak rövidítését, logóját kirakni belőle, majd befotózni és feltölteni a rajongói oldalra. Fotókkal bizonyíthatom, hogy nem csak mi csináltunk így, hanem a hagyományos formák mellett drága barátaink, a Witrin, a Gyerekszoba, a HNA Design és az Artinterior bloggerei is. Jóformán minden tésztát felhasználtunk, megsütöttünk, hazavittünk és jól meg is ettünk. Köszönettel tartozunk az Ikeának és a szervezőknek, mert egy igazán jó kis estében volt részünk, nem csak most, hanem egész évben, bármelyik Ikeás sajtótájékoztatón is vettünk részt. Szeretjük az Ikeát!

 

A kukTanoda és az Édesem blog jóvoltából apró ajándékot is hoztunk nektek, a képek alatt megtaláljátok annak a mézeskalácsnak a receptjét, amit mi is lelkesen gyúrogattunk.

14Ikarácsony.jpg

15Ikarácsony.jpg

16Ikarácsony.jpg

17Ikarácsony.jpg

18Ikarácsony.jpg

19Ikarácsony.jpg

20Ikarácsony.jpg

21Ikarácsony.jpg

22Ikarácsony.jpg

23Ikarácsony.jpg

24Ikarácsony.jpg

25Ikarácsony.jpg

26Ikarácsony.jpg

27Ikarácsony.jpg

28Ikarácsony.jpg

29Ikarácsony.jpg

30Ikarácsony.jpg

31Ikarácsony.jpg

32Ikarácsony.jpg

33Ikarácsony.jpg

34Ikarácsony.jpg

35Ikarácsony.jpg

Mézeskalács

(Édesem blog)

 

125 g méz

60 g vaj

250 g liszt

50 g porcukor

½ evőkanál cukrozatlan kakaópor

½ evőkanál szódabikarbóna

Fél citrom lereszelt héja

Fél narancs lereszelt héja

½ teáskanál őrölt kardamom

1 teáskanál őrölt fahéj

½ teáskanál őrölt gyömbér

Egy csipet őrölt szegfűszeg

Egy csipet őrölt szerecsendió

Egy csipet só

1 tojássárga

 

A kenéshez

 

1 tojássárga

1 teáskanál tejszín

 

A cukormázhoz

 

1 tojásfehérje

200 g porcukor

 

1. Egy lábosban lassú tűzön melegítsd fel a mézet és a vajat, hogy a vaj elolvadjon. Keverd simára.

2. Tedd egy nagy tálba a száraz hozzávalókat. Egy fakanállal dolgozd el benne a mézes vajat. Add hozzá a tojássárgát is.

3. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe.

4. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél cm vékonyra, szaggasd ki a formákkal.

5. Kend meg a tojássárga és a tejszín keverékével.

6. Süsd 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 8-10 percig.

7. A cukormázhoz verj lágy habot a tojásfehérjéhez, add hozzá a porcukrot, és verd kemény habbá. Ha kihűlt a mézeskalács, díszítheted vele.

 

A legfelső fotót és az eseményről szóló képeket a Nokia jóvoltából Nokia Lumia 1020 okostelefonnal készítettük.

 

Katt a galériára nagyobb képekért!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr85682104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása