Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Frank Gehry hallámpái újratöltve

Frank Gehry hallámpái újratöltve

2013. november 05. - Darqo

fishlamp gehry01_resize.jpg

Frank Gehry világhírű építész az amerikai Formica nevű céggel szorosan együttműködve 1984-1986 között mutatta be az akkor új anyagnak számító ColorCore-ból készített hal alakú lámpákat. A legenda szerint az ötlet onnan jött az anyag használatára, hogy anno Gehry munka közben elejtett egy ColorCore darabot, amely összetörve a pikkelyszerű formák kialakítására ösztönözte.

 

Nos, 2012-ben a halak csillagjegyben született, hal motívumért rajongó építészzseni úgy döntött, hogy újragondolja az eredeti ötletet és hosszú idő után új hallámpa kollekcióval jelentkezik. A legújabb darabokkal idén év elején örvendeztette meg a közönséget.

 

A januárban a Gagosian Beverly Hillsben debütáló, majd a Gagosian Parisban is bemutatott új hallámpákon az eredetiekhez képest nagyobb, nyersebb (értsd: éles, töredezett, kevésbé kidolgozott) formájú ColorCore darabokból készültek el drótvázakra a pikkelyek. Gyönyörűek! Egy ilyet a nappaliba?! Simán!

fishlamp gehry02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr105605163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása