Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mi és a Nokia – Nokia Lumia 925 teszt (X)

Mi és a Nokia – Nokia Lumia 925 teszt (X)

2013. október 03. - Darqo

Lumia925 01_resize.jpg

Körülbelül 1 évvel ezelőtt kezdődött a barátságunk a Nokiával, ami igen hamar arra a pontra jutott, hogy a Nokia „nagyköveteivé” válhattunk. Ezt a címet azóta is büszkén birtokoljuk, amihez persze az is kellett, hogy a pillanat tört része alatt beleszeressünk a készülékeikbe. Mindenféle jóság mellett azt is feladatul kaptuk, hogy alkalomadtán a legújabb Nokia mobilokat is tesztelgessük, amivel kapcsolatban általában csak egyetlen problémánk akad: a tesztidőszak végén mindig iszonyatosan nehéz kiadni a kezünkből őket!

 

Mielőtt a többi rendszer/telefon iránt elkötelezett fanboy/girl-különítmény ráröpül a témára és elkezdi osztani az észt, gyorsan hozzátesszük, hogy nem akarunk bizonygatni semmit, nem akarjuk megmondani a tutit, hogy az egyik jobb vagy a másik, egyszerűen csak a személyes tapasztalatainkat és meglátásainkat közöljük, amit akármennyire is szeretnének elvenni és/vagy megváltoztatni akkor sem tudnak, ha belebetegszenek.

Lumia925 02.jpg

Almás telefonokat sosem, robotosakat viszont annál többször használtunk már, és amikor lehetőséget kaptunk, hogy kipróbáljuk a Windowsos Nokiákat, nyilván első körben tartottunk attól, hogy egy új rendszert kell megtanulni, annak minden sajátosságával együtt. Legnagyobb meglepetésünkre azonban sokkal kevesebb időt vett igénybe a dolog, mint amire számítottunk. Nyilván mindig van egyre feljebb és feljebb, hiszen hacsak magát az életet nem számolom bele a dologba, tökéletesség nem vagy nem igazán létezik a világban, de a WP7, majd a WP8 rendszerről, illetve magáról a Nokia Lumia sorozatáról dizájn szempontból egyaránt az alábbiak jutottak eszünkbe: egyszerű, kényelmes, felhasználóbarát és könnyen kezelhető, valamint kifinomultságra és eleganciára törekvő. A robotos telefonok után az az összefoglaló szó ugrik be állandóan, hogy: nyugodt...A Lumiák közül bárki találhat magának megfelelő társat magának, a fiataloktól kezdve a középkorú dolgos üzletembereken át egészen az idősebb generáció képviselőiig.

Lumia925 03.jpg

Legutóbb a Nokia Lumia 925 került a kezünkbe, amelyet üzletemberek kezében tudnánk leginkább elképzelni. Ezt a színeiben (a színes hátlapos megoldás helyett csak fehér, fekete és ezüst színben kapható), valamint a formájában is tükrözi, komolyabb, elegánsabb, masszívabb vonalvezetés jellemzi a fémházas dizájnt. Nem kell megijedni, technikai részletekkel senkit nem akarunk fárasztani, egyrészt mert erre megvannak a szakavatott oldalak, másrészt minket sem ez érdekel a leginkább, hanem a fotós-és videós lehetőségek. Sőt, a szöveges részt is megpróbáljuk a legminimálisabbra csökkenteni, mert jóváhagyást kaptunk, hogy amolyan „Manzárdos” módon a vizuális részét domborítsuk ki a dolgoknak. Lehet is mit, mert a Nokia Lumia 925 igencsak jól teljesít, hiába van benne „csak” egy 8,7 megapixeles kamera, a végeredmény fotó-és videókészítés területén is lenyűgöző (*barátokon tesztelve).

Lumia925 04_resize.jpg

Amit a hivatalos leírásból mindenképpen fontosnak tarunk kiemelni, mert megtapasztaltuk a valóságtartalmát, hogy a Nokia Lumia 925 alacsony fényviszonyok mellett is kimagasló minőségű, tisztább és élesebb kép-és videókészítést biztosít a legfejlettebb lencsetechnológiának, képstabilizátornak és az újgenerációs képalkotási szoftvernek köszönhetően. A Nokia Pro Cam alkalmazás egyedi kezelőfelületén számos lehetőséget kínál a fotózás szerelmeseinek: a fehéregyensúly, a manuális fókusz, az ISO értékek vagy az expozíciós idő megadása mellett további professzionális beállítások is hozzáférhetőek a készüléken. Ezeket is megpróbáltuk nyüstöltni, kedvencünk a manuálisan beállítható fókusz és az expozíció sorozat lett. A Nokia Lumia 925 telefonon elérhető Nokia Smart Cam alkalmazással 10 kép készíthető gyors sorozatban és ezt a képegyüttest használva izgalmas fotó-kompozíciók hozhatók létre a telefonon. Az Action Shot funkcióval életteli sorozatképek készítésére nyílik lehetőség, míg például a Motion Focus a kép háttérének ad mozgást, kiemelve ezzel a felhasználó által kiválasztott főszereplőt.

Lumia925 05_resize.jpg

Arra gondoltunk, hogy miután minden szónál többet árul el a látvány, ezért inkább képekben beszélünk nektek. Lőttünk sok-sok fotót, amelyekből kiválogattuk a legjobbakat, valamint a bejegyzés végén egy általunk készített rövid videót is találtok, amelynek minden egyes snittjét Nokia Lumia 925-tel vettünk fel, és amely klipszerűen, tulajdonképpen mindenféle mondanivaló nélkül, hangulatokban, életképekben mutatja meg az okosteló videókészítéssel kapcsolatos képességeit. A hibákért előre is elnézést, nem vagyunk videoklip-készítők, csak lelkes amatőrök. Mint ahogy az elején is említettük, egyetlen problémánk van csak a Nokia Lumia 925-tel...nem a miénk!

 

Először is jöjjön néhány makrofotó és ezek 100%-os nagyításai, hiszen ezek bizonyítják leginkább a kamera képességeit. Van mit mutatni, a Nokia Lumia 925 meggyőző erejű fotókat készít!

 

Lumia925 06_resize.jpg

Lumia925 07.jpg

Lumia925 08_resize.jpg

Lumia925 09.jpg

Lumia925 10_resize.jpg

Lumia925 11.jpg

Lumia925 12_resize.jpg

Lumia925 13.jpg

Lumia925 14_resize.jpg

Lumia925 15.jpg

 

Csak úgy, mint a manuális fókusszal játszva a közeli és a végtelen között...

 

Lumia925 16_resize.jpg

Lumia925 17_resize.jpg

 

...vagy beltérben fotózva...

 

Lumia925 18_resize.jpg

Lumia925 19_resize.jpg

 

...vagy éjszaka...

 

Lumia925 20_resize.jpg

Lumia925 21_resize.jpg

 

...vagy táj-és városképek készítése közben, akár a Petőfi hídon sétálva szürkületben, nappal a Vörösmarty téren, a Citadellán, a Gellért-hegy tetején kihasználva az expozíció-sorozat adta lehetőségeket, majd HDR fotóvá összefűzve azokat egy applikációban, akár buszban száguldozva, meg-meg állva Romániában...

 

Lumia925 22_resize.jpg

Lumia925 22-02_resize.jpg

Lumia925 23_resize.jpg

Lumia925 23-02_resize.jpg

Lumia925 23-03_resize.jpg

Lumia925 24_resize.jpg

Lumia925 25_resize.jpg

Lumia925 26_resize.jpg

Lumia925 27_resize.jpg

Lumia925 28_resize.jpg

Lumia925 29_resize.jpg

Lumia925 30_resize.jpg

Lumia925 31_resize.jpg

Lumia925 32_resize.jpg

 

Végül pedig jöjjön az általunk készített videó, amelynek minőségét teljes szépségében akkor élvezhetitek, ha átváltotok 1080p-re!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr885546393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása