Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Újradizájnolt táblák a hajléktalanokért

Újradizájnolt táblák a hajléktalanokért

2013. augusztus 28. - Darqo

signs for the homeless01_resize.jpg

A Signs for the Homeless című projektet két művész, Kenji Nakayama és Christopher Hope találta ki, hogy felhívja a figyelmet a szegénységre és a hajléktalanokra Boston területén. A folyamatban lévő projekt alapvető koncepciója az, hogy a hajléktalanok kéregetéshez használt tábláit, a rajtuk szereplő szövegeket (beleértve a helyesírási-és nyelvtani hibákat is) a manapság divatos betűtípusokkal és designnal jelenítik meg, kézzel festve.

 

A hajléktalanoknak ezért cserében nem kell semmit sem tenni, sőt, a művészek saját zsebből fizetnek nekik a projektben való részvételért, amelynek része az is, hogy egy blogon megjelenik róluk egy előtte/utána fotó, illetve személyes történetük egy interjú formájában.

 

A projektet több támadás is érte, ami akár annak értékességét is jelölheti, hiszen érzelmeket váltott ki az emberekből. Bizonyos vélemények arról szóltak, hogy a két művész csak kihasználni szeretné a hajléktalanokat, mások arról beszéltek, hogy az újradizájnolt táblák negatív hatással lehetnek rájuk, mivel a csillivilli feliratok miatt a járókelők nem veszik elég komolyan a helyzetet, vagy éppen észre sem veszik a többi csillivilli hirdetőtábla között. Nyilván a helyzetüket nem ez fogja megoldani, de szerintem a kényes téma művészi megbolygatása, maga a kommunikáció kicsikarása az emberekből elvezethet a megoldás megtalálásához. Nektek mi a véleményetek a kezdeményezésről?

 

Felső kép: Jimmy Sunshine, 31, Davis Square, Somerville, MA

 

signs for the homeless02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr105481589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása