Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Monumentális szobrok élő növényekből

Monumentális szobrok élő növényekből

2013. július 26. - Darqo

montreal01_resize.jpg

A Mosaïcultures Internationales de Montréal (MIM) nevű, élő virágokból és növényekből készült szoborcsodákat felvonultató nemzetközi versenyt és kiállítást 1998-óta rendezik meg Montreálban. Az úgynevezett „mozaikultúra” a weboldaluk szerint egy kifinomult kertészeti művészet, amelyben a műkertészek fémkeretbe ültetett, elsősorban (egynyári, esetenként évelő) színes lombozatú növények és virágok segítségével gyönyörűséges háromdimenziós szobrokat készítenek.

 

Az idei eseményt június 22-én nyitották meg az érdeklődők számára és egészen szeptember 29-ig bárki megtekintheti a Montreali Botanikus Kertben. A több mint 22 ezer növényfajból felépített szobrokat 10 üvegházkiállítás keretén belül, valamint 30 tematikus kertben csodálhatják meg a látogatók. Azt gondolom, ha arrafelé visz az utatok, ez egy kihagyhatatlan élménynek ígérkezik A most következő képek az idei alkotásokat mutatják be.

montreal02_resize.jpg

Még több fotót találhattok errefelé Guy Boily jóvoltából.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr45400961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása