Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fordítsd fel a világot! – Anish Kapoor

Fordítsd fel a világot! – Anish Kapoor

2013. június 25. - Darqo

anish kapoor curve01_resize.jpg

Anish Kapoor, világhírű indiai származású brit szobrász készítette a képeken látható két óriás rozsdamentes acél „tükröt”. A különleges élményt biztosító szobrokkal a kortárs brit művészet egyik legnagyobb alakja tulajdonképpen felfordítja a világunkat (a külső részen a megszokott módon, belül azonban fordítva láthatjuk az adott környezetet), mert ugye néha nem árt más szemszögből megvizsgálni a minket körülvevő dolgokat...

 

Ezt persze nem feltétlenül szó szerint gondoltam, de bárhogy is értelmezzük az iménti szavakat, valamint a 2006-ban készített S-Curve és a 2007-ben készített C-Curve című, több helyszínen és alkalommal bemutatott alkotásokat, a lényeg ugyanaz marad: a magától értetődő dolgok csak illúziók!

 

Ezen az oldalon sok timelapse videót tudtok megnézni a C-Curve-ről. Errefelé korábbi posztunkat olvashatjátok el a művészről. Itt pedig arról találtok infókat, hogy november 24-ig akár élőben is megtekinthetitek a művész kiállítását a berlini Martin-Gropius-Bau kiállítási központban Kapoor in Berlin címmel.

anish kapoor curve02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr875371116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása