Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csontvirágok

Csontvirágok

2013. június 10. - Darqo

honebana01_resize.jpg

Tudom, nem túl könnyed a most következő téma, de néha kell ilyennel is foglalkozni, mert ha túlságosan is tabuként kezeljük, csak a valóság elfojtása történik, ami hosszútávon a kárunkra válik. Tokushige Hideki Tokióban élő japán művészt az élet, halál, újjászületés körforgására foglalkoztatja. Az úgynevezett „Honebana” (csontvirág) című alkotássorozatban az említett folyamat egy adott pontja kerül kiemelésre, az elmúlás (és ebből fakadóan egyfajta „újjászületés” is).

 

Nem azért, hogy bántson bárkit is, hanem azért, hogy felkavarja egy kicsit a téma körül pangó állóvizet, hogy egy pillanatra feloldozást adjon a félelmeink alól. Hiszen újrahasznosított egér-és patkánycsontokból (a levelekhez egérszőrt használ) felépített különleges virágai egyszerre válthatnak ki belőlünk ellenérzéseket, szörnyülködést és csodálatot, ahogy a morbidnak érzékelt alkotásokban meglátjuk a szépség egy árnyalatát, amennyiben megengedjük magunknak ezt a luxust.

honebana02.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr585352248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása