Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Közösségi könyvtárak New Yorkban

Közösségi könyvtárak New Yorkban

2013. június 05. - Mocca

img_1_1369803053_999fc957c1239010c0748fff34d8cb0b.jpg

E ragyogó kezdeményezésnek New Yorkban egészen komoly hagyományai vannak. Szinte nem múlik el hónap, hogy ne nyílna valahol a városban egy ilyen új közösségi placc. A célközönség elsősorban a szerényebb anyagi körülmények között élő, ám a könyveket szerető népek, olvasnivalót azonban bárki ingyen és minden formaság nélkül választhat magának, és ugyanúgy otthagyhat egyet a saját könyvei közül. Kettő+1 példa a hajtás után…



Az egyik a „Stereotank” által New York NoLIta ("NOrth of Little ITAly") városrészében, a Prince Street egyik patinás iskolájának, a St. Patrics Old Chatedral School kertjében felállított Little Free Library.



02_1.jpg

pince street.jpg



A másik az egykor jelentős magyar populációt befogadó, ma már zömmel spanyol és kínai ajkú Lower East Sideon, ahol Chat Travieso jegyzi a „Word Play” névre hallgató padkönyvtárat, aki a helyiekre való tekintettel csavart egyet a dizájnon, ha ugyanis a könyvmoly balról érkezeik spanyol, míg ha jobbról, akkor kínai nyelven olvasható a felirat: KÖNYVTÁR!



02.jpg

01.jpg



A +1 pedig a nagyon nagyon szeretős hazai alteregó, a Rukkola.



via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr315345351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása