Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tuti: a jövő a zsebkonnektoroké...!

Tuti: a jövő a zsebkonnektoroké...!

2013. május 24. - Mocca

window_socket3.jpg

Ha nincs áram, segít a hordozható, ablakra rögzíthető, napelemes konnektor. Manapság sokak fantáziáját mozgatja, hogyan lehet megoldani az okostelefonok vagy más elektronikus eszközök töltését, ha valamiért nem elérhető az elektromos hálózat. Van, aki hordozható akkumulátorban gondolkodik, nem maradhatnak el a kurblis töltők sem, de létezik tűzzel működő szerkezet is.



Két tervező, Kyuho Song és Boa Oh most újabb meglepő ötlettel állt elő. A Solar Window Socket egy napelemmel működő szerkezet, amelyet egy átlátszó tapadókoronggal rögzíthetünk az ablaküvegre. Az alig tenyérnyi kütyü nem csak kisfeszültségű egyenáram előállítására képes, hanem beépített átalakítójának köszönhetően hálózati feszültséget produkál, így bármilyen szabványos hálózati töltőt csatlakoztathatunk hozzá. A ki-és bekapcsolást a villásdugó elfordításával, vagy kihúzásával tehetjük meg. Kapacitása 1000 mAh, a feltöltés 5-8 órát vesz igénybe.



window_socket5.jpg

window_socket4.jpg

window_socket6.jpg

window_socket.jpg

window_socket2.jpg

window_socket3.jpg

via: yankodesign.com, energiaoldal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr345316157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása