Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A lehasított fantáziavilág szerepe a perverziókban - Dirty Fonts by Alex Merto [18+]

A lehasított fantáziavilág szerepe a perverziókban - Dirty Fonts by Alex Merto [18+]

2013. április 25. - Mocca

V.jpg

A perverzió emberi találmány. Freud a szexuális eltérések okát részben biológiailag meghatározott és véletlenszerű tényezők egybeeséséből vezeti le. A perverziót az ösztöntörekvések és a felettes-én közötti konfliktus egyik lehetséges kimenetelének tartja. A perverzió a kasztrációs félelemtől és a megoldatlan ödipális helyzettől való védekezésként jön létre, a tisztázatlan konfliktusok elhárításaként. A perverz kimenetel azzal az előnnyel jár, hogy a felettes-én tiltását nem kell áthágni, de mégis teljesülhet az ösztöntörekvés is.



R.J. Stoller szerint azonban a perverzió inkább a „gyűlölet erotizált formája”, mintsem a libidó kérdése. Fejlődése folyamán az ember kettős szorításba kerül, egyrészt meg akar felelni a társadalmi szabályoknak, de ösztöntörekvéseinek is enged. Kifelé látszólag engedelmeskedik, egyúttal különálló, belső, lehasított életet is kezd élni, melyet a külvilág elől titkol. Ennek folyamán a perverz aktus titkos szertartássá válhat, melyben a használati tárgyak személyeket, érzéseket szimbolizálhatnak, melyek segítségével a harag, gyűlölet agresszió szabadon kiélhetővé lesz. Tehát a perverziót választó személy úgy kerüli el a konfliktusokat, hogy fantáziavilágában kompenzál...



Más apropója a Park Kiadó gondozásában megjelent tanulmánynak  - a mellett, hogy nem gondoltuk volna, meg tök érdekes, meg ilyenek...- nincs, csupán a New York-i grafikus Alex Merto egyik legutóbbi „Effing Typeface” című munkája láttán gondoltuk rákeresünk már, hogy tisztázzuk ezt a dolgot… :)



Effing Typeface by Alex Merto



A.jpg

B.jpg

C.jpg

D.jpg

E.jpg

 

F.jpg

G.jpg

H.jpg

I.jpg

J.jpg

K.jpg

L.jpg

M.jpg

N.jpg

O.jpg

P.jpg

Q.jpg

R.jpg

S.jpg

T.jpg

U.jpg

V.jpg

W.jpg

 

XXX.jpg

Y.jpg

Z.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr305246741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása