Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

I Can Get Now...! - CYKNO

I Can Get Now...! - CYKNO

2013. április 16. - Mocca

cykno_electric_bicycle_res.jpg

Az április 9-14. között megtartott idei Milánói Design Hét egyik meglepetése a Bruno Geppi, Luca Scopel és Gianpietro Vigorelli nevével fémjelzett elektromos kerékpár, a Cykno volt. Az innovatív technológia, valamint a vintage vonalak ötvözéséből újragondolt elektrobringa nem holmi úri passziók, hanem az előzetes piackutatás eredményeként felmerülő, meglepően nagy vásárlói igény eredménye. Stílusos megjelenésével egy pillanat alatt meg tudja győzni az embert.



cykno.jpg



A Cykno a görög κύκνος (Küknosz), valamint a latin Cygnus szóból ered, jelentése hattyú. A görög mitológia szerint Küknosz Apollón és Thüria (vagy Hürié) fia, aki Pleurón és Kalüdón környékén élt. A mítosz szerint vad, durva vadász volt, akit bárdolatlansága miatt minden barátja elhagyott, kivéve egy Philiosz nevűt. Amikor végül Philiosz is ellentmondott neki, Küknosz bedobta egy tóba. Apollón ekkor megelégelte fia jellemét és hattyúvá változtatta. (A Küknosz nevet egyébként legalább négy mitikus alak is viselte. Három megegyezik abban, hogy bárdolatlan, durva jelleműek, a történet általában hattyúvá változásukkal ér véget.)



Az önhordó váz, a szénszálas kerekek és villák, valamint rozsdamentes acélcsövek és marhabőr ülés ellenére mindössze 26 kg súlyú kerékpár egy feltöltéssel 60 kilométer távolságra képes. A tartozékként alapból járó töltőkábel segítségével azonban röpke négy órányi töltés - könnyű ebéd+két korsó ser+alvás -, elteltével máris újból menetre kész.



01.jpg

cykno_electric_bicycle_res.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr805229799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása