Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy dolláros kollázsok

Egy dolláros kollázsok

2013. április 11. - Darqo

Mark Wagner01_resize.jpg

Mark Wagner amerikai művész nagyra tartja a pénz szimbolikus erejét, ugyanakkor fel is hívja a figyelmet arra, hogy végül is csak fémdarabokról és papírról van szó, minden mást mi magunk teszünk hozzá. Cafatokra vágja a bankjegyeket és bonyolult kompozíciókat hoz létre belőlük, hogy egy kicsit megdolgoztassa a fantáziánkat.

 

Darabolja, átrendezi őket és egyedi, váratlan jeleneteket ragaszt belőlük. Az aprólékosan elkészített képek sikerére jellemző, hogy például a New York-i lottó (New York Lottery) is felhasználta az egyik kampányához Mark Wagner szemléletes alkotásait. A művész igazán egyszerűen fogalmaz a projekttel kapcsolatban: „Az 1 dolláros a leggyakoribb papírdarab Amerikában. Kollázsaim azt a kérdés feszegetik, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy valami mást hozzunk ki a pénzből?” Bár a kollázsok drasztikusan jelenítik meg a választ, nyilván átvitt értelemben értendő a kérdés, a lényeg, hogy az emberek elgondolkodjanak egy kicsit a dolgon.

Mark Wagner02_resize.jpg

Mark Wagner03.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr315212222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása