Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A háborúsdi nem játék!

A háborúsdi nem játék!

2013. április 03. - Darqo

lorenzo quinn01_resize.jpg

Lorenzo Quinn olasz szobrász a tolerancia, a megértés és a harmónia irányába szeretné terelni az embereket látványos alkotásaival. Előszeretettel készít óriási testetlen karokat, amelyek életnagyságú szobrokat, köztük autókat, motorokat, embereket fognak a kezükkel, játszadoznak velük. Namostan, ez a játék sokszor nem játék, mint ahogy azt különösebb magyarázat nélkül is egyértelműen az arcunkba tolja a képeken látható, 54.Velencei Biennálén (2011) kiállított „Esto no es un juego” című szoborcsoport is.

 

Lorenzo Quinn 1966. május 7-én született Romában és az American Academy of Fine Arts diákja volt. A kezdetek kezdetén szürrealista festő szeretett volna lenni, hiszen nagy hatással voltak rá édesapja művészetek, különösen a festészet iránt táplált gyengéd érzelmei, aztán mégis másfelé indult. Viszonylag hosszú (1988-1999) színészi karriert is a magáénak tudhat, az 1989-es Stradivari című filmben játszotta a fiatalkori Antonio Stradivari-t, vagy éppen az 1991-es Dalí című filmben magát Salvador Dalít, de végül a szobrászat mellett döntött. Quinn munkái az elmúlt 20 évben nemzetközi kiállítások sokaságát színesítették és számos magángyűjteményben szerepelnek szerte a világon. Lorenzo Quinn egyébként Anthony Quinn színész és Jolanda Addolori jelmeztervező fia.

lorenzo quinn02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr185183151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása